Пет неща, които да правите в Кьолн (на 13-и април 2019)

Настъпва пролетта, а с нея се завръща и желанието за разходки, приключения и екскурзии. Ако в началото на април имате свободна събота, в която искате да се разнообразите, в тази статия ще ви разкажем пет причини да я посветите на Кьолн.

Кьолн е четвъртият по големина град в Германия и се слави със световноизвестната Кьолнска катедрала, която е и най-посещаваната забележителност на Германия. Ако посещавате Кьолн, е почти задължително да я посетите и да са изкачите по 533-те стъпала до върха ѝ. Други известни и често посещавани места от туристите са старият град, мостът, окичен с около 500 000 катинарчета, който свързва двете части на града. Може да се повозите на лодка по Рейн и да научите повече за историята на шоколада от миналото до днес. Освен всички тези типично туристически неща, които да направите в Кьолн, ви предлагаме още пет интересни преживявания в един от най-старите градове на Германия.

1. Гледката от KölnTriangle

След като пресечете моста, боядисан в специално кьолнско зелено и обсипан с катинари, и повървите още пет минутки ще се озовете пред 103-метровата сграда KölnTriangle. Покривът на сградата е отворен за посетители и открива 360-градусова гледка към Кьолн и околията.

2. Улови аромата на Кьолн

Чудил ли си се някъде откъде идва думата одеколон? В оригинал Eau de Cologne значи в Кьолнска вода и да, произлиза от Кьолн и от 225 години насам се произвежда в 4711 House of Fragrances. Локализиран в центъра на стария град, домът на „Кьолнската вода“ предлага на посетителите си голям избор от аромати, както и възможността да създадат свой собствен. Освен всичко останало в събота има организирана обиколка на историческия музей към магазина.

3. Обиколка на бирариите

Бирата е национална напитка в цяла Германия, но всеки район си има собствен типичен вид от хмеловата напитка. “Кьолш” (Kölsch) е традиционна светла германска бира, която се произвежда само в района на Кьолн. В града естествено има множество бирарии, които може да посетите, за да опитате типичната за града бира.

4. Плаж на Рейн

Както във всеки град, през който минава река, повечето зелени площи на Кьолн са около Рейн. В централната част на града преобладават парковете, но на юг има местенца, които наподобяват градски плажове. Сред тях Rodenkirchener Riviera и Halbinsel Groov, на които може да се полюбувате на слънчевите лъчи и зеленината наоколо. Къпането в реката в забранено, но с “Кьолш” в ръка разхлаждането е гарантирано.

5. Българският кариерен форум

Ако изберете за екскурзията си втората събота на април, ще може да я комбинирате и с първото издание на Българския кариерен форум в Кьолн. Тази година форума се организира съвместно от сдружение “Български кариерен форум”, Министерството на труда и социалната политика и клуб “Будители”. Целта на форума е да събере на едно място български студенти и млади професионалисти зад граница с бизнеса в родината. На изложението в Кьолн тази година се очакват над 20 водещи работодатели в България, с които посетителите ще могат да се запознаят от 10:30 до 18:30 часа във фоайето на Hörsaalgebäude в Universität zu Köln. Участието за посетители е безплатно с предварителна регистрация на: https://bgcareersfair.com/registration/#cologne19

За актуална информация следи страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/406609310123235/

Ще те очакваме на 13-и април в Кьолн!


автор: Маргарита Радева, BG Careers Fair

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com