Accedia – Нина Гонева за креативността, вдъхновението и свободното професионално общуване

Серията ни интервюта с членове на компаниите участници продължава с Нина Гонева, мениджър Човешки ресурси в Accedia вече почти две години. Тя ни разкрива най-важното за връзката между успехън на Accedia и човешкият ресурс в компанията.

 

Accedia_logoAccedia е технологична компания, предоставяща професионални ИТ консултантски услуги, аутсорсинг на разработка на софтуер и цялостни софтуерни решения. Работим с водещи финансови институции и банки, Fortune 100 ИТ компании, телекоми и др.

Екипът е нашето предимство, което ни прави не просто доставчик на услуги, а партньор на  клиентите ни, с които работим за внедряването на иновации в техния бизнес.

 

Nina GonevaНина Гонева има богат опит в областта, отговаряйки за планирането, подбора, обучението и развитието на служителите. Активно работи за разработването на въвеждащи програми за обучение и мотивация, следи за спазването на фирмените политики и подпомага вътрешната комуникация в компанията. Преди да се присъедини към Accedia, е част от други български и международни ИТ компании като мениджър Човешки ресурси.

Кои са най-важните качества, които трябва да притежава подходящия за Вас кандидат?

Н. Г.: Качествата, които биха помогнали на човек лесно да се включи в екипа ни са: умението да общува свободно, силна мотивация, мислене извън рамката и професионално отношение към задачите.

Кое е първото нещо, на което обръщате внимание в една апликация за работа?

Н. Г.: На пръв поглед, винаги прави впечатление начинът на оформление на дадено резюме. Но в никакъв случай това не трябва това да е водещото. Необходимо е да се отдели достатъчно внимание на съдържанието му, като се представи информацията ясно и коректно.

Как изглежда един работен ден във Вашата фирма? С какво се отличава работната среда?  

Н. Г.: Хората ни оценяват факта, че могат да комуникират свободно с екипа и да допринасят с идеи на всички нива в компанията. Тази приятелска атмосфера и открити отношения допълват разнообразието от характери и интереси, и ни помагат да сме фокусирани, и ефективни в разработването на нашите решения. За да продължаваме да успяваме, разчитаме на откриването и развитието на висококвалифицирани професионалисти, които споделят нашите виждания и мотивация.

Разкажете ни малко повече за участието си в BG Careers Fair. Какво ви накара да се включите в изложението и какви са очакванията Ви?

Н. Г.: Очакванията ни са да срещнем мотивирани млади хора, които да имат желание да разберат повече за работната среда в България и възможностите, които могат да им бъдат предоставени. Няма нищо по- хубаво от това в страната ни да се връщат умни млади хора, които могат да допринесат за развитието на бизнеса с иновативното си мислене и образование. В тази посока ще бъде и презентацията, която сме подготвили за изложението.

Какъв съвет бихте дали на участниците в изложението? Как биха могли да се подготвят по-добре?

Н. Г.: Нека отделят малко време да се запознаят с компаниите участници и да подготвят конкретни въпроси, които наистина биха им били полезни като информация.

Според Вас, кои качества е важно да развиват младите хора, за да бъдат добре подготвени за пазара на труда?

Н. Г.: Вярвам, че в наши дни е изключително важно да се развиват успоредно, както техническите умения, така и да се набляга на социалните компетенции. Откровеността също е едно от най-полезните качества в една бизнес среда.

Разкажете ни за проект, по който работите и ви вдъхновява.

Н. Г.: Когато човек си харесва работата, всичко го вдъхновява. Отнасяме се с професионално и с голямо желание към всичко, с което се захващаме, както ежедневните предизвикателства, така и дългосрочните ни проекти.

 

Accedia остава в нашето полезрение. Утре очаквайте интервю с един от управляващите партньори в компанията, Николай Мутафов.

 

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com