BG Careers Fair стартира за шести път своята кауза

За шеста поредна година сдружение „Български кариерен форум“ ще проведе кариерни изложения, предназначени за наши млади сънародници в чужбина. Двете събития ще се състоят на 10-и март в Посолството на Република България в Лондон Българския културен институт и на 21-и април в Берлин.

Както всяка година, водещи представители на родния бизнес ще се срещнат с български студенти и млади професионалисти от чужбина. Целта на събитията е младежите да се запознаят с възможностите за кариерно развитие, а от своя страна фирмите участници да открият и привлекат свежа работна ръка с чуждестранен опит.

 След три успешни изложения във Франкфурт форумът се премества в столицата Берлин

Мотивите за този ход са наличието на най-голямата българска диаспора в Германия както и разнообразието на университетски специалности и кадри в Берлин и околността. В столицата и прилежащата ѝ провинция Бранденбург живеят над 33 000 българи, близо 2 000 от които са студенти.

Въпреки “Брекзит” – процеса на излизане на Великобритания от Европейския съюз – интересът на младите хора към Острова не спира да расте. Затова Лондон се явява изключително стратегическо място за кариерното изложение за шеста поредна година. Понастоящем в британската столица и региона има над 30 000 наши сънародници, като от тях над 2 000 са студенти.

До първото изложение остават по-малко от два месеца, като вече немалка част от поканените фирми са потвърдили своето участие. Посетителите на форума ще имат възможността да срещнат с представители на  “Теси”, “Easy Consult”, EVN, “TBI Bank”, “Карлсберг България” и “Despark”, както и с организациите “Заедно в час”, “Лечение без граници” и “Обединени идеи за България”.

“Български кариерен форум” е организация, създадена от и за студенти

Екипът се състои от български студенти и млади професионалисти с опит в чужбина. С цел да запази облика си, екипът всяка година се разширява с нови попълнения. За настоящата кампания са привлечени още 12 доброволци, студенти във Великобритания и Германия. Повечето от екипа зад форума учат или работят в Западна Европа, а сред дългогодишните доброволци на каузата личат и имена на хора, установили се обратно в България след завършване на образованието си в чужбина.

„BG Careers Fair е едно изживяване. То дава интересен поглед върху пазара на труда в България и дори да не са си мислели, че искат да се развиват в България, може да се окаже, че всъщност са попаднали на Възможността.“

споделя Ангел Игнатов, председател на Управителния съвет на сдружение „Български кариерен форум“. Той е именно едно от лицата, завърнали се в България след успешното си завършване на висшето образование в Шотландия.

Освен възможността да научи повече за реализацията си обратно в родината, всчки посетители на форума може да се регистрира в портала на “Български кариерен форум”, като процесът за тазгодишното издание вече стартира. Така те могат да се осведомят повече за компаниите участници и техните отворени позиции, както и да поместят своето CV. До платформата имат достъп всички фирми партньори на организацията, което е предпоставка за по-добра комуникация между трудовия пазар в България и всички млади специалисти в чужбина, от които родния бизнес се нуждае. На страницата се публикуват и обяви за отворени позиции на фирмените партньори. Така младите българи в чужбина да добият поглед върху пазара на труда в България дори ако нямат възможността да присъстват лично на форума.

В момента тече и кампанията за набиране на фирми изложители, като всеки заинтересован бизнес представител може да се осведоми за условията да стане кариерен партньор, поместени в предназначената за целта секция в уеб сайта на “Български кариерен форум”.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com