Форумът в Лондон – Какво се случи на петото издание?

Денят е 11ти март, а градът е Лондон. Едно уникално събитие празнува петия си рожден ден. Започнал като студентска инициатива, проектът “Български кариерен форум” вече се утвърждава като единствената по рода си платформа, която активно промотира кариерни възможности в България на българите зад граница. Топ компании от разнообразни сектори в България се включват в събитията, за да привлекат качествени кадри с опит и образование в чужбина, които да градят кариера у дома.

Тази година форумът в Лондон привлече  20 изложители над 180 посетители и регистрирани. За пръв път тази година сред посетителите се наблюдаваше превес на работещите (53%) над студентите. Форумът отчете и повишение в пропорцията посетители с опит над 1 година (от 59% през 2016 на 64% през 2017). Фирмите, които участват всяка година на форума, също потвърдиха, че тази година са срещнали кадри с повече опит и тясна специализация. 69% от анкетираните посетители споделиха, че са открили конкретна интересна фирма или възможност, а 91% биха посетили отново или препоръчали изложението. Мартин Маринов, посетител на форума, коментира “Като IT професионалист, живеещ и работещ във Великобритания се чувствах откъснат от развитието на IT индустрията в България. За мен този кариерен форум беше изключително интересна възможност да поговоря с български колеги и да науча за атмосферата в компаниите, технологиите и възможност за кариерен разтеж в България.”

Петото издание изненада с интересни беседи и интерактивни семинари. Тази година специален гост на Български кариерен форум в новата рубрика “BG Careers Fair Talks” беше Евгения Пеева-Кирова, изпълнителен директор на “Заедно в час”. Нейната вдъхновяваща история за пътя от Harvard University през McKinsey & Company до “Заедно в час” илюстрира на посетители и фирми от първо лице как опитът в чужбина и желанието да се развива в България водят до реализирането на уникални за страната социални проекти.

За първа година форумът предложи и практическа работилница (workshop), където ProCredit Bank предизвика посетителите да станат част от интерактивна и иновативна дискусия на тема бъдещето на традиционните банки в дигиталната ера.
“Български Кариерен Форум” далеч не е само кариерно изложение. Освен възможност за среща с български компании, то представлява истинско социално събитие за българите във Великобритания и Германия. Кариерният форум е начин да се изгради позитивно отношение на сънародниците ни зад граница към възможността за реализация в България и да се мотивират повече българи да изберат да развиват идеите си на родна земя.

Освен в Лондон, Български кариерен форум ще се състои и в Германия. Тази година събитието ще се проведе на 22-ри април във Франкфурт.

 

Автор: Мария Хънтова, BG Careers Fair

Снимки: Елена Карагяурова, BG Careers Fair

 

 

 

 

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com