BG Careers Fair – за екипите и смърфовете

20161228_17372228 декември, 14:30, споделеното пространство на MOVE.BG. Тече трескава подготовка – разнасяне на кашони, банери, бисквитки, чай, отчаян опит за монтиране на прожектор на таван. Стандартна подготовка за събитие. Само че това не е обикновено събитие. Това е годишната среща на BG Careers Fair. Нашият екип в момента е базиран в 4 държави и една от малкото възможности да се съберем е именно времето около коледните празници. А защо е нужна такава среща? Защото колкото и добър да е един виртуален екип, срещата на живо разчупва всякакъв лед и връзката между членовете му се затяга. Ние успяхме да докажем това.

Ето какво научихме един за друг – в екипа ни има бивш професионален футболист, танцьори на народни танци и кикбоксьорка, с която не е препоръчително да се закачате. Сред интересните хобита са каране на уиндсърф и лов, а най-култовото име на домашен любимец е Люх (за гигантски африкански охлюв). Явно в екипа ни има авантюристи, за които е напълно ОК да изкачат връх Ботев с обувките от бала. И да не забравяме скритите музикални таланти.20161228_180051

Благодарение на партньорите ни от Мусала Софт научихме как се  изгражда екип и как да подобрим комуникативните си умения. Най-вълнуващата част от обучението беше практическата, в която се разделихме на две групи и трябваше да постигнем общата цел да построим две еднакви половини на мост от вестници, опаковки от бисквити и други боклуци. Двата под-екипа имаха право на много кратки срещи, в които да се синхронизират,  което се оказа истинско предизвикателство. В крайна сметка с много креативност, ентусиазъм, усмивки, музика и леки политически референции успяхме да изпълним задачата.
20161228_181230Звучи ли ви позната ситуацията, в която хора не са на едно място и не се познават непременно, а пък работят по обща цел? На нас ни звучи – това е ежедневието в BG Careers Fair. Затова и обучението беше изключително полезно.

С играта изненадите не свършиха. В духа на коледните празници се сдобихме с нови суичъри (много са яки, нищо че сме били приличали на смърфове)

Благодарности на MOVE.BG за гостоприемството, на Нели Владимирова от Мусала Софт за помощта при организирането на обучението и на всички членове на екипа на BG Careers Fair, които се включиха.

Автор: Ангел Игнатов

Честита нова година от екипа на BG Careers Fair! За нас 2016 беше изпълнена с много предизвикателства и нововъведения. Надяваме се и вашата да е била и ви желаем още по-ползотворна и вдъхновена 2017та!

_dsc4031aaa

 

Снимки: BG Careers Fair и Росен Андонов

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com