„Българският кариерен форум“ ви очаква в Берлин на 21-и април

Германската столица Берлин приема за първи път ежегодното кариерно изложение на „Български кариерен форум“, което ще се състои на 21-и април, събота. Мястото на събитието ще бъде зала FORUM Factory, чиито врати ще отворят за посетители точно в 10 часа.

Над 30 компании, опериращи в България, са заявили своето участие на изложението, за да се запознаят с млади български специалисти, учащи и работещи в Западна Европа. Сред изложителите са водещи фирми от сферата на компютърните технологии, инженерните науки, банковия и финансов сектор, консултантските услуги, производството, потребителските стоки и човешките ресурси.

От Франкфурт към Берлин

Изложението се провежда за четвърти път в Германия, като предишните издания се състояха в европейския финансов център Франкфурт. След три успешни кампании обаче форумът се премести към столицата, ангажирайки със своята организация нови десетки млади български студенти.

“Преместването на форума в Берлин беше важна стъпка за нас, за да можем да достигнем до възможно най-много българи в Германия, след като вече три години бяхме активни във Франкфурт и региона. Направихме крачката към столицата и заради засиления интерес на българите в града и околностите. Това е първото българско кариерно изложение с такива мащаби в Берлин и се радваме на голям интерес от фирмите и очакваме много посетители.” – разказва оперативният координатор в Берлин Елена Карагяурова.

Десетки доброволци от цяла Европа

Организацията на предстоящото издание на форума стартира през есента на 2017 година, когато екип от над 40 активни млади българи започна процеса по подбор на фирми изложители, набиране на партньори и популяризиране на събитието в общественото пространство.

Няколко месеца по-късно, на 10-и март в Лондон се проведе първото кариерно изложение за тази година. 22 родни компании гостуваха в британската столица и се срещнаха с близо 200 млади сънародници, които живеят, учат и работят  на Острова. Сред посетителите се наблюдаваха както профили със солиден професионален стаж в Западна Европа, така и студенти в начален етап на развитие. Анкета, проведена сред гостите на форума, показа, че в сравнение с минали години, сред младите българи се наблюдава тенденцията да са все по-склонни да продължат свето развитие в родината.

През следващата седмица предстои изданието на форума в Берлин, като се очаква новата локация да предизвика още по-сериозен интерес сред българските общности в Германия. По настоящи данни над 100 000 са регистрираните българи в Берлин и прилежащата ѝ провинция Бранденбург, като близо 8 000 от тях са учащи в едни от най-елитните висши учебни заведения във Федералната република. Германската столица привлича най-многочислената българска диаспора в страната не само заради разнообразния културен живот и богатото историческо наследство, а и заради статута си на световен център с изключителни възможности за професионално развитие и реализация. Поради тази причина в многобройната българска общност там има  специалисти от всички професионални сфери, представяни от фирмите изложители.

Какво очаква посетителите на форума

През настоящата година основен спонсор на Форума е най-големият български и водещ европейски производител на отоплителни уреди за дома – Tesy. Повече за възможностите за кариерна реализация в родината младите българи  в чужбина ще могат да научат от представителите на Chaos GroupTBI BankVMwareLAUNCHub VenturesEasy ConsultBrightiveUpSkillVisteon ElectronicsDe GiroПредставителство на Европейската Комисия за България, P&G, EVN, Bulwork, Adastra, Melexis, Sitel, Festo, Kittner, Hewlett Packard Enterprise, Ingram Micro, Telus International, ProCredit Bank, Modis-IT, Proxiad Bulgaria, Kaufland, pressrelations (Bikont OOD), Bcause и Liebherr, а сред изложителите са и неправителствените организации  Заедно в час„Лечение без граници“,  и „Обединени идеи за България“.

В програмата за деня са планувани уъркшопове и презентации, които ще потопят заинтересованите в работната атмосфера на компаниите изложители. На разположение на посетителите ще бъде отворен и специален щанд, на който те ще могат да получат съвети и насоки за своето CV от Мариела Божкова, водещ HR мениджър с дългогодишен опит в България и Германия. Зала FORUM Factory ще остане отворена за посетители до 18 часа, но мероприятието по традиция ще продължи с неформален нетуъкринг по-късно вечерта.

Български кариерен форум – 24/7, 365 дни в годината

Една от характерните особености на Форума е, че той не се изчерпва единствено с индивидуалните консултации в деня на събитието, а продължава цяла година и е достъпен от всяка точка на Европа посредством онлайн платформата на „Български кариерен форум“. На разположение са десетки обяви за отворени позиции и стажантски програми, за които може да се кандидатства директно чрез прилагане на CV.

Вече е отворен процесът по регистрация на посетители, който се осъществява напълно безплатно на уеб платформата на организацията. Актуална информация относно форума може да бъде открита както на сайта, така и в профилите на „Български кариерен форум“ във Facebook, LinkedIn и Instagram.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com