GemSeek – Глен Кхоу за пътя към успеха

Gemseek_logoGemSeek e компания, специализирана в управлението на глобални пазарни проучвания, изготвянето на прогнози и бизнес анализи и създаването на IT решения, свързани с тези дейности. Основана през 2011 г. от професионалисти с опит във Fortune 500 компании, GemSeek има офиси в Холандия и България. Лидер е в областта на създаването на програми за проучване на клиентското преживяване и статистическата обработка на данни.

 

След разговора ни с Доротея Пековауспяхме да разберем повече и за управлението на компанията от изпълнителния директор Глен Кхоу.

 

Untitled1.2Глен Кхоу

Бизнес лидер с дългогодишен опит в създаването на възможности за бърз растеж в организациите чрез повишаване на професионалните стандарти и осигуряване на прозрачност в изпълнението им. Като изпълнителен директор на GemSeek, той управлява процесите, които имат значение за развитие на бизнеса.

 

Какви предизвикателства и възможности очакват българския бизнес през 2016г.?

Г.К.: Едно от предизвикателствата е недостатъчната осигуреност на технически компетентни специалисти в сферата на информационните и дигитални технологии, които да отговорят на нарастващата нужда на бизнеса за реализиране на иновативни решения, добавящи стойност за неговото развитие.

Тясното партньорство между бизнеса и университетите е от съществено значение. То разкрива необозрими възможности за формирането на адекватни умения, които да кореспондират на съвременната бързо променяща се бизнес среда. Посредством тях бъдещите специалисти свободно биха могли да реализират потенциала си в България.

 

Какъв ще бъде главният Ви фокус през 2016 год.? Както на компанията, така и на Вас самия в професионално отношение.

Г.К.: В основата на бизнеса на GemSeek е човешкият ресурс. Ние предоставяме на нашите Fortune 500 клиенти по целия свят услуги с висока добавена стойност в сферата на пазарните проучвания и статистическите анализи на данни. За да е възможен стремителният ни растеж, един от основните ни стратегически фокуси е привличането, развиването и задържането на талантливи служители.

 

Ако трябва да обобщите изминалата 2015 год. с три думи, кои биха били те?

Г.К.: Растеж, Възможности,Талант

 

Кой според Вас е най-добрият мениджърски подход за мотивиране на младите таланти?

Г.К.: Ние дълбоко вярваме в развитието на уменията и отговорностите на нашите служители. Непрекъснатото личностно и професионално израстване ще мотивира младите таланти. Разбира се, хигиенните фактори като успешен екип и високи възнаграждения също трябва да са част от това, което им предлагаме.

 

Според Вашия опит, кои са трите най-важни качества, които един мениджър трябва да притежава?

Г.К.: Непрекъснато повишаване на добавената стойност за клиентите;  идентифициране и развитие на талантите в организацията; приоритизиране на дейностите и превръщане на прогреса във видим и осезаем.

 

Каква беше първата ви работа? Каква роля е изиграла тя в кариерния Ви път?

Г.К.: Първата ми работа беше, когато бях 11-годишен и продавах кошници на улицата в Джакарта, Индонезия. Този опит силно повлия на предприемаческия ми дух. Първата ми професионална позиция беше на бизнес анализатор за KLM Dutch Airlines. Работата се състоеше в това да анализирам и да подобрявам точността на Европейската им самолетна флота. Натрупаният там опит ми помогна да формирам своето разбиране за това как статистическите анализи на данни, съчетани с бизнес нюх, могат значително да подобрят ефективността на организациите.

 

Какъв съвет бихте дали на участниците в BG Careers Fair 2016, които имат желание да градят кариера в България?

Г.К.: Ако сте човек, който се стреми към високи постижения и притежава аналитичен подход и начин на мислене, заповядайте на нашия щанд и се запознайте с компанията ни. Имаме страхотно място за работа за Вас!

 

Не забравяйте да се регистрирате за форума тук, за да се срещнете на живо с GemSeek.

 

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com