GemSeek и Доротея Пекова за това колко е важно да си професионалист, но и човек в офиса

Gemseek_logoGemSeek e компания, специализирана в управлението на глобални пазарни проучвания, изготвянето на прогнози и бизнес анализи и създаването на IT решения, свързани с тези дейности. Основана през 2011 г. от професионалисти с опит във Fortune 500 компании, GemSeek има офиси в Холандия и България. Лидер е в областта на създаването на програми за проучване на клиентското преживяване и статистическата обработка на данни.

 

Като участник във форума тази година, те ни позволиха да надникнем в професионалната среда в компанията. Доротя Пекова ни разказа за своя опит в сферата на човешките ресурси и какво прави GemSeek специална по отношение на работната среда.

 

Untitled1

Доротея Пекова

Професионалист с дългогодишен опит в управлението на човешките ресурси, който е спрял да работи, защото е намерил работата, която харесва.

 

Кои са най-важните качества, които трябва за притежава подходящия за ВаС кандидат?

Д.П.: Списъкът всъщност е дълъг и всички са с еднаква важност. Инициативност, креативност, гъвкавост, ангажираност, постоянен стремеж към усвояване на нови умения, емоционална интелигентност, асертивност.

 

Кое е първото нещо, на което обръщате внимание в една апликация за работа?

Д.П.: Визията на апликацията. Това е първата ми среща с кандидатите. Тя отразява представата, която кандидатите имат за себе си и онова, към което се стремят другите да разберат за тях. Формулярът, който кандидатите изпращат, е поканата, която те отправят към желания работодател. За да бъде приета, тя трябва да бъде стилна и отключваща любопитството на получателя.

 

Как изглежда един работен ден във Вашата фирма? С какво се отличава работната среда?  

Д.П.: За мен винаги е особено удоволствие да разкажа с какво сме различни от останалите компании. Отличаваме се с ангажираните си служители, които изграждат фирменото ежедневие. Уникалността е в работната атмосфера, която е естествено продължение на тяхната индивидуалност. Заедно те създават онази особена сплав, която провокира да се развиваш, да отключваш самоувереността си с всяка следваща постиганата цел, с всеки завършен проект. И всичко това се случва, докато пием ароматното си кафе и споделяме искрено своите човешки радости извън работните процеси. Един работен ден в компанията ни преминава в осезаема динамика, активна комуникация, нестихващ работен ентусиазъм и истински добри постижения, зад които стоят големи усилия и отдаденост.

 

Разкажете ни малко повече за участието си в BG Careers Fair. Какво ви накара да се включите в изложението и какви са очакванията Ви?

Д.П.: Да създадем и развием успешен екип, изграден от талантливи професионалисти, е сред приоритетите на GemSeek за 2016 година. Вярваме, че на този форум ще срещнем кандидати, чиито стандарти за професионално и личностно развитие пряко кореспондират с визията на компанията ни. А това вече е утвърдената формула на успеха!

 

Какъв съвет бихте дали на участниците в изложението? Как биха могли да се подготвят по-добре?

Д.П.: Бих ги посъветвала преди да дойдат на изложението да се информират за компаниите участници, които ще срещнат там, да идентифицират работодателите и индустриите, които представляват професионален интерес за тях и да подготвят конкретни въпроси, които да им зададат. Кариерните форуми са полезни, когато участниците познават уменията си и търсят целенасочено организацията, в която могат да ги реализират и развият. Последващият контакт с тях се улеснява, когато имат предварително подготвени формуляри за кандидатстване.

 

Според Вас, кои качества е важно да развиват младите хора, за да бъдат добре подготвени за пазара на труда?

Д.П.: Постоянство, амбиция, възможност за едновременно справяне с няколко и различни задачи, нестихващ стремеж за натрупване на нови знания; ентусиазъм и сладкото неспокойствие на професионалиста, за който промяната е постоянна величина в живота. Особено важни са техническата компетентност и аналитични умения, защото те са в основата на успешно развиващите се компании.

 

Разкажете ни за проект, по който работите и ви вдъхновява.

Д.П.: Това е грандиозният проект по планиране, управление и осъществяване на корпоративното преструктуриране на GemSeek Group. Той постави основите на ново и непознато досега стратегическо развитие на бизнес целите ни, на иновативни подходи за изграждането на чудесен екип от мотивирани професионалисти и прекрасни човешки личности.

Този проект е не просто вдъхновяващ. Той ме изпълва с възторг! Да участвам в създаването и имплементирането на процесите за управление на хора в компанията е проектът, в който предизвиквам професионалиста и човека в мен да постигне най-доброто и да надскочи собствените си въображаеми ограничения.

 

За GemSeek ще можете да прочетете повече утре в интервю с изпълнителният директор на компанията – Глен Кхоу.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com