Гергана Станева, HR мениджър в „Сайтел България“: „Опитът на българите в чужбина им помага да работят по-лесно с чуждестранните клиенти, които обслужваме“

Сайтел е глобален лидер в доставянето на аутсорсинг бизнес услуги и контактни центрове в цял свят. Kомпанията е основана през 1985 г. и оперира в 22 държави, 144 офиса и повече от 75 000 човека в света с централно управление в Маями, Флорида. Сайтел е част е от Sitel Group и партнира на световни брандове, за да предостави най-добрите решения според нуждите на клиентите си.

Компанията доставя клиентски решения на световно ниво, предлагайки няколко типа локации – onshore- централен сайт, в които са позиционирани управлението и човешките ресурси; nearshore – микросайт, с местоположение в близост до централния сайт с цел по-голям географски обхват и динамика на предоставените услуги, botshore – обслужване чрез роботи и автоматизирани технологии и Work@Home – персонализирани услуги предоставени на базата на клиентските нужди в удобна локация.

В България Сайтел успешно оперира в два главни офиси в София и във Варна и един микросайт в гр, Добрич. Общият брой на служителите в България е около 1500.

Способността на Сайтел да обслужва и проследява информацията на клиентите на няколко канала, позволява непрекъснато, положително и качествено обслужване от името на своите клиенти. Научи повече на www.sitel.com


Гергана Станева, HR мениджър в „Сайтел България“

През януари 2017 година започнах работа в Сайтел България на позиция HR мениджър. Завършила съм бакалавърска степен в Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ по специалност стопанско управление. Живяла съм в Япония за период от 2 години. Имам 3 дъщери.

Професионалният ми стаж в сферата на човешките ресурси започва през 2006 година в аутсорсинг индустрията в Софика Груп. През годините съм работила в HP, както и в търговската верига H&M.


При нас основните качества, които помагат на служителите не само да успяват, но и да получават реални възможности за кариерно развитие, са много добри комуникативни умения, емпатия, активно слушане, умения за адаптиране в променяща се среда, самокритичност и желание за усъвършенстване. И не случайно това е така – на практика тези умения са и необходима предпоставка за всяка една лидерска позиция.

Смятам, че компанията ни е различна с това, че имаме много добре структурирана вътрешна програма за развитие на талантите, в която служителите ни се подготвят за позиции, към които проявяват интерес. Процесът по подбор за тази програма е напълно прозрачен. Освен това в хода на курса на обучение служителите имат възможност да упражняват и прилагат на практика придобитите умения, което постепенно ги подготвя за новите роли.

Младата и квалифицирана работна ръка в България е основният ни фокус, тъй като те учат и се адаптират бързо в нова среда, имат афинитет към технологиите и съвременните средства на комуникация като чат, социални медии, а това са все по-често търсените умения от нашите клиенти.

Включваме се във форума, защото участвахме и миналата година и останахме с много положителни впечатления от българите, с които се срещнахме там. С оглед на плановете за растеж на Сайтел и тази година за нас е важно да достигнем до повече наши сънародници, които искат да се приберат в България и да работят като използват езиците, които владеят, и да продължават да се развиват в родината си.

За нас българите, които са живели в чужбина, са важни, защото познават добре културните специфики на държавата, от която идват, и същевременно искат да продължат реализацията си в България. Сайтел може да предложи различни възможности за тях спрямо интересите им както в София, така и във Варна и Добрич.

В Сайтел имаме много примери за служители българи, реализирали се в чужбина, които се завръщат. Интересното е, че те се адаптират по-лесно към изискванията при нас, тъй като натрупаният им опит в международна среда им помага да работят по-лесно с чуждестранните клиенти, които обслужваме.

Голям успех за нас е фактът, че за последната една година успяхме да увеличим броя на клиентите, които обслужваме, както и да удвоим броя на служителите в компанията. Отворихме микросайт в Добрич. Успяхме да привлечем служители с редки езици като традиционен китайски, индонезийски, виетнамски и с това езиците, които обслужваме от България, са 33.

В момента заедно с моя екип работим по наемането на служители за най-новия клиент в Сайтел София с очаквана стартова дата през май 2018 г.

Работният ми ден започва с чаша кафе, преглед на приоритетите за деня и разпределяне на задачите в екипа. И продължава с шеги, усмивки, срещи с колеги, понякога и сериозни теми, разбира се, но винаги се опитвам да гледам на проблемите откъм забавната им страна – а именно възможността за придобиване на нов опит.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com