‘Януарската дупка’ и как да се измъкнем от нея

Хапнахме по Коледа, пийнахме по Нова Година и неусетно дойде първият работен ден. Докато се обърнем, измина и първата работна седмица. Всеки говори за ‘януарската дупка’, ‘january blues’, за ‘голямата януарска депресия’. Всички я усещаме да се прокрадва през студената мъгла, иззад изхвърлените коледни дървета на тротоара, изпод преспите на път за лекции, от вратите на автобуса по път за работа.

 

15966485_10211289118214445_987371377_o

Снимка: Ангел Игнатов

Дори в нашия екип усещаме Януари по понеделнишки. За това решихме да ви споделим как ние се справяме.

 

Януари напомня за разбитото сърце след раздяла. Вкусните сармички на баба не топлят вече душата. В такива ситуации екипът ни често прибягва към добрия стар плейлист с любовни песни. Важно е обаче да не се подхлъзваме и да не се връщаме към коледните класики. Екипът на Български Кариерен Форум казва: ‘Открий нова музика, започни новата година с нов тон.’ Музикалните апликаци, които всички познаваме, предлагат начини да открием толкова много нови неща. Защо да не се възползваме точно сега да обновим колекцията си?

 

Януари може да ни свари и малко по-тежки. Всички знаем за новогодишното обещание за повече фитнес и по-малко въглехидрати. Всички знаем и колко бързо се отмятаме и се връщаме към комфротните навици, точно защото сме в ‘януарската дупка’. Екипът на Български Кариерен Форум казва: ‘Хвани колега и приятел под ръка и спортувайте заедно. Наградете се с палачинки след това.’ Ендорфините от тренировката, усмивките от палачинките и добрите разговори, са сигурен начин да забравим, че ни е малко тъжно.

 

Януари може да е малко самотен. Приятелите ни се пръснаха обратно по света и се оказваме сами с телевизора вечер по-често от колкото ни се иска да признаем. Може би пък сега е времето да прочетем тази книга за себепознанието, която получихме за Коледа. Екипът на Български Кариерен Форум казва: ‘Януари ни дава възможност да прекараме време със себе си и да погледнем напред в новата година, да планираме работата си и да си поставим цели за развитие’. Януари ни дава възможност да превърнем самотата в усамотение и да обърнем поглед навътре, да опознаем себе си още малко по-добре.

 

Януари е и времето, в което най-много хора взимат решения за професионалния си път. В тази област сме експерти. Началото на годината бележи и усилената работа по подготовката на тазгодинишния Кариерен Форум. Екипът на Български Кариерен Форум казва: ‘Не забравяйте да следите страниците ни в социалните мрежи и сайта ни за повече информация относно регистрация и нови позиции’. Може би Януари е правилното време да се огледаме, да помислим за възможностите, които имаме и да запретнем ръкави. Може би е време да подновим CV-то си и да си припомним основните принципи на нетуъркинга. Повече професионални съвети може да намерите в миналогодишната ни рубрика Tips+Tricks. Очаквайте и нови тайни от професионалната сфера в най-скоро време.

 

Меджувременно ще се радваме да чуем как вие преодолявате ‘януарската дупка’.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com