Как протече BG Careers Fair 2015 в Лондон?

След усилена подготовка и много ентусиазъм от страна на целия организаторски екип, тазгодишното издание на BG Careers Fair UK се състоя на 7 март в Посолството на Република България в Лондон. За нас беше радост да посрещнем над 200 български студенти и млади професионалисти, учещи и работещи във Великобритания, за да ги запознаем с част от възможностите за професиолнална ре
IMG_5633-1ализация, които ги очакват у дома.

“Бях любопитен дали и за мен има възможности в България,” каза Кристиан Божинов, който е в последната година от обучението си в университета в Дънди, Шотландия и пътува 10 часа с автобус, за да се запознае с изложителите. “Успях да се уверя, че такива има, сега остава да взема решение за това, къде искам да продължа реализацията си.”

Сред изложителите имаше фирми от разнообразни сектори, търсещи хора с различни профили – от IT през комуникации, човешки ресурси и икономика до инжинерство. “Търсим преди всички усмихнати и позитивни хора с желание за развитие,” казаха от 60К – една от водещите световни компании, предоставящи аутсорсинг услуги в сферата „Обслужване на клиенти“. “Ще се
IMG_5560-1радваме уникалната работна атмосфера, която предлагаме, да е причина повече образовани млади хора да се върнат в България.” 60К има офиси в София и Пловдив и повече от 800 амбицирани служители.

“Прави впечатление, че студентите в чужбина са по-склонни да пробват много и различни стажове по време на цялото си обучение. Студентите в България, като че ли предпочитат да направят стаж само след края на обучението си,” коментира Диана Дончева от Портала за студентски стажове в държавната администрация.

Ако сте присъствали на изложението в Лондон на 7 март 2015г., ще се радваме да чуем мнението и коментарите ви! Можете да попълните нашата анкета или да ни пишете на info@bgcareersfair.com.

На 18 април BG Careers Fair за първи път ще напусне пределите на Великобритания и ще се проведе във Франкфурт, където се очаква висок интерес от многото български студенти в Германия.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com