Костадинка Киттнер, управител на „Киттнер Анлаген унд Машиненбау ЕООД“: „Да сме основно на немския пазар е голяма отговорност“

Киттнер Анлаген унд Машиненбау е немска машиностроителна компания, която се намира в индустриалната зона на с. Калояново вече повече от 20 години. Дружеството изнася продукция в над 30 държави на 6 континента.

Фирмата е основана в Германия през 1994. От 1998 произвежда в България, в с. Калояново до Пловдив в собствени производствени цехове. Трудностите през години са били много и от различно естество. За нас обаче е важно, че с годините атмосферата за работа се е подобрявала и общо за България може да се каже, че се движи в правилната посока. Макар и по-бавно отколкото ни се иска на всички! Най-важното за нас, производителите в България, е да развиваме способностите на персонала си и да увеличаваме производителността на труда! Затова е важно да се започне с обучение на млади кадри още от ученическата скамейка. Привърженици сме на дуалното обучение и вярваме, че това е пътя за едно стабилно развитие на индустриалното производство в България във всички сфери!
Фирмата произвежда оборудване за автомобилната, фармацевтичната, химическата и хранително-вкусовата промишленост, като моделът е B2B. Има над 100 служители, от които над 30 са висококвалифицирани инженери в своята сфера.
Целите на компанията са утвърждаване на Киттнер като водещ производител на повдигащи съоръжения за хранителната, химическата и фармацевтични промишлености. Развитие на индустриалните миещи машини за нуждите на машиностроенето.


Костадинка Киттнер основава със своя съпруг фирмата преди 24 години. Завършила е Международен маркетинг в Aalborg Business School в Олборг, Дания. В същата държава има 8-годишен трудов стаж в Cerekem Agro A/S and Globe Meat International A/S.


При нас се става успешен, когато служителят е мотивиран, подготвен и притежава вътрешната необходимост да дава най-доброто от себе си.

Компанията ни е различна с това, че основният ни пазар е немският, което е от изключително значение за развитието на компанията. Фирмите в Германия поддържат десетилетни традиции в най-висококачествената машиностроителна индустрия. Това означава за нас, че трябва да сме отговорни, да поддържаме високо ниво на работа и непрекъснато да се усъвършенстваме.

Младата и квалифицирана работна ръка в България е важна за компанията ни, защото допринася чрез способността си да е гъвкава, бързо да се адаптира и да се променя спрямо динамичните изисквания на машиностроителния сектор- нови технологии и системи, софтуери.

Включваме се във форума, защото ни беше препоръчан като много добро място за намиране на кадри за нашите нужди. Препоръката дойде от отдел Човешки ресурси на Либхер Хаусгерете Марица ЕООД.

За нас българите, живели в чужбина са важни, защото допринасят на компанията със знанията и опита, които са придобили, обучавайки се в чужбина. Те притежават качества като отговорност и целеустременост, адаптивни и работливи са, което се дължи на трудностите, които преборват, докато живеят и учат в чужбина.

От опита си с българи, върнали се от чужбина, знаем, че те много бързо навлизат в работата и също толкова бързо успяват да се докажат като много добри професионалисти. Опитът ни е само положителен!

Голям успех за нас е фактът, че клиентите ни остават доволни от нас и започват да препоръчват машините ни на техните партньори. Това за нас е признанието, което всеки ден получаваме, че сме успешни и успяваме да поддържаме високото качество с годините и да го развиваме.

В момента работим по няколко проекта в сферата на повдигащи съоръжения и на индустриални миещи машини за Белгия, Мексико, Япония и Германия.

Работният ми ден започва към 8 часа с прочит на кореспонденция, разговори с мениджърския състав и разпределяне и проследяване изпълнението на различни стратегически задачи. Обикновено продължава до към 19 часа.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com