Любимите коледни традиции

Преди няколко дни ви споделихме какво очакваме тази Коледа. Днес пък решихме да споделим любимите си български коледни традиции.

Когато въпросът „А на теб коя ти е любимата традиция?” изскочи в разговорите, BGCF се зарови в спомени и изскочиха чудни истории.

Всички бяхме единодушни, семейната вечеря е номер едно. Задължително я чакаме с нетърпение и ревностно изпълняваме всеки ритуал. Всяко семейство има свои отличителни ритуали. „Любимата ми семейна традиция е свързана с броя ястия, който както знаем трябва да е 7, 9 или 12. Колкото по-богата е трапезата, толкова по-изобилна ще е следващата година. В моето семейство, обаче, събираме и възможно най-голям брой тропически и като цяло странни плодове. В зависимост от годината сме стигали до огромен брой различни видове плодове, 30-35, като е истинско удоволствие да не знаеш как да разрежеш и ядеш някой плод и всички на трапезата да се надпреварваме да разберем.” ни разказа за своето един от членовете на екипа. Какъв по-готин начин да заздравим връзката в семейството!

След вечерята, също такъв фаворит е и питката. Ех, тази питка, бе! Виначи е страшно вкусна, а “левчето” е по-голямо съкровище от печеливш лотариен билет. “Безценна е победоносната физиономия на този, при когото се окаже, вдига я нависоко като олимпийски финалист медала си!” и “Питката винаги е страшно вкусна!”.

И разбира се не забравихме сурвачките. Кой не обича да окрасява своята с пуканки, прежда и мъниста. И нищо, че накрая се понякога се получава нещо с доста съмнителни естетични качества, “майсторенеото винаги е забавно”.

Снимка от http://watchtowerman.blog.bg/

Истината е, че колкото и да си мислим за най-любима, най-готина, най-сближаваща традиция, времето, прекарано със семейството, е това, което прави всички тези традиции специални. За всички нас от екипа на BGCF, това е една от малкото възможности през годината да сме заедно със семействата си. Работим от различни краища на Европа и света и Коледа е времето, когато се прибираме, кротваме се и просто се наслаждаваме!

Чак ни става топло и уютно само като ви разказваме. Надяваме се и вие да се усмихвате като нас.

Весела Коледа!

От екипа на BG Careers Fair

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com