Мария: Реших да се свържа с вас заради огромното си желание да се върна в България


 

Мария Пенчева е студентка първа година- учи Международни отношения в Queen Mary University of London.

Мария Пенчева е студентка първа година- учи Международни отношения в Queen Mary University of London.

Преди няколко дни най-неочаквано получихме писмо, което зарадва и   разчувства целият ни екип. Мария Пенчева ни писа, за да сподели съкровеното си желание да се върне в България и да намери щастието си у дома. Месеците на усилена подготовка и безбройни дискусии около организирането на форума – убеди ни писмото й – биват възнаградени заради моменти като този. Искрено се надяваме да успеем да я свържем с идеалния за нея български работодател, който да оцени нейната инициативност, позитивизъм и решителност.

Ето какво ни написа тя:

Реших да се свържа с вас, заради огромното си желание да се върна в България след като завърша. Всички, от семейството ми до приятелите ми тук и в България, ми казаха, че не съм добре. Исках да се свържа и да поговоря  с някой, който може да ме разбере.
Най-оптимистичния ми вариант, това, което мечтая да постигна, е да си намеря стаж за лятото в компания в България, където да създам необходимите контакти и да стажувам всяко лято преди да завърша и в последствие за започна работа в България след завършването си. Това разбира се, е идеалния план. Затова и очаквам форума през март с голямо нетърпение.

 

  1. Как научи за BG Careers Fair?

За BG Careers Fair научих от групите на българските студенти в Англия в Facebook.

  1. Какво са очакванията ти за събитието?

Аз съм краен оптимист, така че искрено се надявам да успея да намеря компания , която да може да ми предложи платен стаж за идното лято. Две години подред бях доброволец в лятната академия на „Заедно в час“, но мисля, че е време вече да се ориентирам към нещо по-пряко свързано с бъдещото ми кариерно развитие.

  1. Каква е твоята мотивация да се завърнеш и да работиш в България?

Обичам България и всичко там ми липсва! Осъзнах, че  Англия няма нищо общо с България. От времето, до хората. Искам да имам възможността да променя нещата и да успея да се реализирам в родината си, въпреки че много хора гледат песимистично на идеята.

  1. Какво би казала на всички, които споделят избора ти?

Бих им казала, че им се възхищавам! Наистина на много места по света реализацията е толкова по-лесна, но въпреки това те са избрали по-трудния път, а именно обратно към България.

  1. Какво най-много ти липсва от България, като изключим любимите хора?

Осъзнах, че има наистина много неща в България, които не бях оценявала преди да дойда в Лондон. Тук не ми се случва да се усмихна на някой непознат и той да отвърне със същото. Липсва ми топлината на хората. Дали защото съм в университета или има друга причина не знам, но повечето хора са много формални и не могат да се отпуснат толкова много.

  1. Писмото ти ни зарадва много! Какво те накара да се свържеш с нас?

Желанието ми да срещна подкрепа и разбиране от ваша страна е това, което ме накара да Ви пиша. И съм изключително щастлива, че го направих. Благодаря на целия ви екип.

 

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com