Българският кариерен форум дебютира в Кьолн на 13-и април

Идната пролет инициативата “Български кариерен форум“ ще се реализира за пета поредна година в Германия, като отново основна цел на събитието е да обедини общността на българите във Федералната република и да ги запознае с възможностите за кариерно развитие в родината. Организатори на първото по рода си събитие в Кьолн са сдружение “Български кариерен форум”, Министерство на труда и социалната политика и Клуб “Будители“.

Кьолн е четвъртият по големина град в Германия и е градът, чиято околия е сред най-предпочитаните от българските студенти и млади професионалисти. Големият  брой следващи специалности от сферата на инженерство, бизнес администрация, компютърните технологии и маркетинга отговаря на профила на очакваните компании на форума тази година. Сред изложителите ще бъдат TESY, Alliance Print, Easy Consult, Adesso Bulgaria, Astrea Recruitment, Заедно в час, Modis Bulgaria, Telus International, UpSkill, C3i Solutions, Sensata Technologies, Lidl, Brightive, Visteon Electronics, Лечение без граници, Kaufland IT Hub, Kaufland Bulgaria, EVN България, Българска Чийвнинг асоциация, като интерес към събитието всекидневно проявяват все повече компании.

Освен да се запознаят отблизо с отворените позиции и възможностите за стаж при водещите работодатели в родината, посетителите на форума ще научат от заместник-министър Зорница Русинова за актуалната ситуация на трудовия пазар в България и тенденциите сред работодателите.

“Винаги се стараем форумите ни да са както пресречна точка на българите в чужбина и бизнеса в България, така и възможност за нетуъркинг и размяна на опит между сънародниците ни извън родината.“ – споделя Ангел Игнатов, председател на “Български кариерен форум”.

“Щастливи сме да окажем пълното си съдействие в организацията на станалия вече традиция “Български кариерен форум” и в Кьолн. Надяваме се, че благодарение на такъв тип събития повече млади професионалисти ще видят перспектива в това да се развиват в България, както и да засилим вниманието на институциите и бизнеса към нашите сънародници извън пределите на Родината – нарастващ качествен потенциал с важно значение за икономиката.” – допълва Елена Димитрова, председател на Клуб “Будители”.

На 13-и април от 10:30 часа в Universität zu Köln ще се проведе първият „Български кариерен форум“ в Кьолн. Събитието е безплатно с предварителна регистрация, а актуална информация за фирмите изложители и за програмата на деня на събитието бива публикувана на страницата на събитието във Facebook.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com