Утре Кьолн е домакин на Българския кариерен форум

Първото по рода си кариерно изложение за българи в чужбина ще се проведе утре, 13-и април в Кьолн. Превърналото се в традиция събитие гостува за първи път в четвъртия по големина град в Германия. Организатори събитието в Кьолн са сдружение „Български кариерен форум“, Министерство на труда и социалната политика и клуб “Будители“, които с общи усилия се обединяват около основната цел на изложението, а именно да обедини общността на българите във Федералната република и да ги запознае с възможностите за кариерно развитие в родината.

Околията на Кьолн е сред най-предпочитаните от българските студенти и млади професионалисти, а големият брой следващи специалности от сферата на инженерство, бизнес администрация, компютърните технологии и маркетинга отговаря на профила на очакваните компании на форума тази година. Освен да се запознаят отблизо с отворените позиции и възможностите за стаж при водещите работодатели в родината, посетителите на форума ще научат от заместник-министър Зорница Русинова за актуалната ситуация на трудовия пазар в България и тенденциите сред работодателите. Присъстващите ще могат да си направят на място професионални снимки за CV.

Ще ви очакваме утре, 13-и април, от 10:30 часа в Hörsaalgebäude, Universität zu Köln на първия „Български кариерен форум“ в Кьолн. Събитието е безплатно с предварителна регистрация, а подробна информация за фирмите изложители и новости от събитието може да откриете на страницата на събитието във Facebook.

Партньори на събитието са “Мусала Софт”, “Лечение без граници”, “Заедно в час”, Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и сдружение “Бай Ганьо” от Манхайм, Германия.

Медийното отразяване на събитието подкрепят Българската национална телевизия, Дарик Радио, Телевизия Европа, BloombergTV Bulgaria, MediaPulse, “Кариера за теб”, онлайн списание “Амбиция”, b2b magazine, МениджърNews, LevelUp Hub, exporter.bg и списание “Човешки ресурси”.

Сред университетите партньори на форума са Universität zu Köln (Кьолн), TH Köln (Кьолн), Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn (Бон), Westfälische Wilhelms-Universität (Мюнстер), Goethe-Universität (Франкфурт на Майн) и Universität Mannheim (Манхайм).

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com