Българският кариерен форум дебютира в Хага утре

Българският кариерен форум ще се проведе за първи път в третия по големина град в Нидерландия – Хага в събота, на 5-и октомври. Домакин на събитието ще е хотел Crowne Plaza Den Haag – Promenade. След три успешни изложения през тази година в Лондон, Кьолн и Мюнхен организатори на събитието са отново сдружение “Български кариерен форум” и Министерството на труда и социалната политика. От 10:00 часа посетителите ще имат възможността да се запознаят с български работодатели и да открият възможности за реализация в родината.

Нидерландия е предпочитана дестинация за получаване на образование и кариерно развитие за много наши сънародници. Понастоящем над 3 000 български студенти са избрали кралството за висше образование и реализация, като сред най-предпочитаните специалности сред българите са в икономическата и финансова сфера, последвани от инженерните и социалните науки. Едни от най-престижните университети в Европа се намират именно в Нидерландия, сред които: Хагският университет, Ротердамският университет Еразмус, Амстердамският университет, Лайденският университет и университетът в Мастрихт.

Събитието ще бъде открито от  заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова с презентация за актуалната ситуация на трудовия пазар в България и тенденциите за търсене на работна сила сред работодателите. Освен да научат за свободните позиции за работа и стаж при всяка от фирмите изложители, в 15:00 посетителите ще имат възможността часа да получат насоки за кандидатстване и търсене на работа в България от Гергана Иванова и Ивайло Пировски, представители на Bulgarian Outsourcing Association и Easy Consult.

Очакваме ви утре, 5-и октомври, от 10:00 часа в хотел Crowne Plaza Den Haag – Promenade на първия кариерен форум в Хага! Събитието е безплатно с предварителна регистрация. Подробна информация за изложителите и събитието може да намерите на страницата на събитието във Facebook.

Българският кариерен форум в Хага се провежда с подкрепата на TESY България, лидерът на европейския пазар по производство на бойлери и отоплителни уреди за дома. Подкрепа за разпространението на събитието сред повече български студенти и млади специалисти кариерният форум получава от нови ексклузивни партньори в лицето на специализираните консултантски фирми за образование в чужбина UNIFY, Edlanta и Интеграл, както и от редица нидерландски университети. Изложението е подкрепено още от “Лечение без граници”“Заедно в час”, „Тук-Там“Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).

 

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com