Българският кариерен форум дебютира в Мюнхен утре

Българският кариерен форум ще се проведе в баварската столица Мюнхен за първи път утре, 11-и май. Домакин на събитието ще е Konferenzzentrum München, а организатори са сдружение “Български кариерен форум” и Министерството на труда и социалната политика. От 10:30 часа всички посетители ще имат възможността да се срещнат лично с представители на водещи работодатели от България. 

Мюнхен е предпочитана дестинация за получаване на образование и кариерно развитие за много млади хора, като в мюнхенските университети учат над 700 студенти. Градът е индустриален център за цяла южна Германия и се слави с позиционираните в него централи на големи концерни и световни предприятия. В околията на Мюнхен има и много други университетски градове, наситени с български студенти с разнообразен профил.

Освен да научат за свободните позиции за работа и стаж при всяка от фирмите изложители, посетителите ще чуят от заместник-министър Зорница Русинова какви са тенденциите сред работодателите и как изглежда актуалната ситуация на трудовия пазар в България. Част от семинарната програма ще бъде и презентация на тема “Работа в родината: как да напишем точното CV и как да се представим успешно на интервю за работа”, инициирана от Българска Аутсорсинг Асоциация и Easy Consult.

Ще ви очакваме утре, 11-и май, от 10:30 часа в Konferenzzentrum München на първия „Български кариерен форум“ в Мюнхен. Събитието е безплатно с предварителна регистрация, а подробна информация за фирмите изложители и новости от събитието може да откриете на страницата на събитието във Facebook.

Предстоящото изложение, както и цялата тазгодишна кампания на “Български кариерен форум” се провеждат с подкрепата на TESY България, Trading 212 и Алианс Принт, а партньори на събитията са “Мусала Софт”“Лечение без граници”“Заедно в час”Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ)Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).

Събитието в Мюнхен е подкрепено от академично сдружение “Алеко” от Мюнхен, академично сдружение “Кирил и Методий” от Карлсруе и сдружение “Златен век” от Нюрнберг.

Медийното отразяване на събитието подкрепят Българската национална телевизияДарик РадиоТелевизия ЕвропаBloombergTV BulgariaMediaPulse“Кариера за теб”онлайн списание “Амбиция”b2b magazineМениджърNewsLevelUp Hubexporter.bg и списание “Човешки ресурси”.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com