Мюнхен посреща Българския кариерен форум на 11-и май

За първа година инициативата Български кариерен форум ще се състои в баварската столица Мюнхен на 11-и май (събота). Домакин на събитието ще е Konferenzzentrum München, а организатори са сдружение “Български кариерен форум” и Министерство на труда и социалната политика.

Дебютното издание на изложението се осъществява и със съдействието на местното студентско сдружение “Алеко”. Събитието в Мюнхен е трето в тазгодишния календар на “Български кариерен форум”, като през миналите два месеца изложението се проведе в Лондон и Кьолн.

Събитието е безплатно с предварителна регистрация, а актуална информация за фирмите изложители и за програмата на деня на събитието бива публикувана на страницата на събитието във Facebook.

Мюнхен е третият по големина град в Германия и е тенденциозно сред най-предпочитаните за развитие и реализация сред младите ни сънародници. В провинция Бавария и околността се намират градове като Аугсбург, Нюрнберг, Щутгарт и Карлсруе, чиито университети привличат мнозина българи с разнообразни профили.

“От екипа на академично сдружение „Алеко“ имаме огромното удоволствие да помогнем в реализацията на този първи български форум в нашия град. Чрез организация на това събитие целим да вдъхновим и покажем на младото българско общество, че кариерното развитие е многостранно, както в чужбина така и в България. Ние от екипа на “Алеко” очакваме с нетърпение събитието.” – сподели Слави Костадинов, председател на академично дружество “Алеко” в Мюнхен.

Сред изложителите на предстоящото събитие ще бъдат TESY, adesso, Allianz, brightive, C3i Solutions, Concentrix, Devexperts, Easy Consult, emerchantpay, EVN, FTS, ЗММ България, GemSeek Consulting, Hewlett Packard Enterprise, Kaufland, Kittner, Крайбург България ЕООД, ЛевИнс, Lidl, Loren Networks, Modis, nploy, Sensata Technologies, Sutherland, TELUS International Europe, Top Skills Recruitment, UpSkill, Visteon Electronics, VMware, а сред неправителствените организации личат имената на “Българска Чийвинг асоциация”, “Заедно в час” и “Лечение без граници”.

Освен да се запознаят отблизо с отворените позиции и възможностите за стаж при водещите работодатели в родината, посетителите на форума ще научат от заместник-министър Зорница Русинова за актуалната ситуация на трудовия пазар в България и тенденциите за търсене на работна сила сред работодателите. Тя ще представи данни на Националния статистически институт относно разходите и приходите на домакинствата в различни градове в България.

Мюнхен е втората дестинация на “Български кариерен форум” в Германия, като по-рано през месеца – на 13-и април – се състоя първото изложение в Кьолн, което привлече близо 200 български студенти и млади професионалисти от цяла северозападна Германия и Нидерландия.

Предстоящото изложение, както и цялата тазгодишна кампания на “Български кариерен форум” се провеждат с подкрепата на TESY България, Trading 212 и Алианс Принт, а партньори на събитията са “Мусала Софт”, “Лечение без граници”, “Заедно в час”, Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).


снимки: Гергана Кошутанска

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com