Хага домакинства за първи път Български кариерен форум на 5-и октомври

Хага ще приеме дебютното издание на Български кариерен форум в Нидерландия, което ще се състои на 5-и октомври (събота) от 10:30 часа в хотел Crowne Plaza Den Haag – Promenade. Организатори на събитието са сдружение „Български кариерен форум“ и Министерството на труда и социалната политика, които съвместно реализираха кариерните изложение в Лондон, Кьолн и Мюнхен по-рано през годината.

Събитието е безплатно с предварителна регистрация, а актуална информация за фирмите изложители и за програмата на деня на събитието бива публикувана на страницата на събитието във Facebook.

Нидерландия е една от най-популярните дестинации за висше образование сред българските студенти, като понастоящем над 3000 наши сънародници са избрали кралството за своето развитие и реализация. По данни на Nuffic – Холандската организация за международно сътрудничество във висшето образование – най-предпочитаните специалности сред българите са в икономическата и финансова сфера, последвани от инженерните и социални науки.  

Хага е третият по големина град в Нидерландия и е седалище на многобройни държавни, европейски и световни институции. Заедно със столицата Амстердам, Ротердам и прилежащите по-малки градове образува агломерацията Рандстад, чието население наброява над 7 милиона души. В метрополията са разположени и едни от най-престижните университети в Европа –  Хагският университет, Ротердамският университет Еразмус, Амстердамският университет, Лайденският университет и Утрехтският университет.

Сред първите записали се изложители за предстоящото събитие са TESY България, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, nPloy, Sutherland, TELUS International Europe, VMware и Lidl, както и неправителствените организации „Заедно в час“ и „Лечение без граници“.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие събитието с презентация за актуалната ситуация на трудовия пазар в България и тенденциите за търсене на работна сила сред работодателите. Тя ще представи данни на Националния статистически институт относно разходите и приходите на домакинствата в различни градове в България.

Хага е четвъртата и последна спирка на Българския кариерен форум за 2019-а година. През пролетта изложения се реализираха в столицата на Великобритания – Лондон, както и в германските градове Кьолн и Мюнхен, а равносметката показва, че близо 50 работодатели от родината са представили своите възможности за развитие пред над 600 свои сънародници зад граница.

Предстоящото събитие в Хага се провежда с подкрепата на TESY България, лидерът на европейския пазар по производство на бойлери и отоплителни уреди за дома. Ексклузивен партньор на кампанията е UNIFY – специализираният консултант за образование в Нидерландия, а изложението е подкрепено още от “Лечение без граници”, “Заедно в час”, „Тук-Там“, Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българската аутсорсинг асоциация.

 


снимки: Стефан Парийски

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com