‘’Трябват ни много енергични, положителни хора, на които им се работи’’

За четвърта поредна година българското посолство в Лондон посрещна работодатели, които искаха да разговарят с български студенти и млади професионалисти, живеещи във Великобритания, за да им покажат какви възможности за реализация има у дома.

 

Повече от 20 компании участваха на събитието, което привлече над 160 посетители.

‘Определено има какво да се прави в България и определено има нужда от млади хора, които да се върнат,’’ каза Юлия Прухтович, ръководител отдел Човешки ресурси на ПроКредит Банк.

 

Това е първото участие на ПроКредит Банк на изложението в Лондон. Миналата година те посещават форума във Франкфурт и са приятно BG Careers Fair-46изненадани от интереса, който събитието предизвиква.

Според госпожа Прухтович идеалният кандидат трябва да владее английски много добре – това е едно и от задължителните условия при подбора на кадри. “Трябват ни енергични и положителни хора, на които им се работи. От там нататък, каквото и да са учили, какъвто и опит да са имали до момента, ние ще ги подготвим за работа при нас. Важното е да имат вътрешната мотивация да се развиват и желание да променят нещата към по-добро“, допълва още тя.

Най-голямото предизвикателство, пред което би се изправил всеки, решил да се завърне в България след като е прекарал няколко години в чужбина, би била първоначалната адаптация и срещата на очакванията му с реалността, коментира госпожа Прухтович. Тази среща, разбира се, може да бъде и приятна изненада. А рецептата за по-лесна адаптация? “Човек не трябва да се плаши, а да се захване за работа и да се справи със ситуацията.’’

Ако отговаряте на изискванията на ПроКредит Банк и искате да се реализирате в една от водещите търговски банки в България, разгледайте сайта им и се запознайте с философията и принципите на отговорното банкиране.

Автор: Юлия Кошаревска

Снимки: Станислав Стоянов

 

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com