Снежана Райкинска, CEO на Bulwork: „Винаги търсим решение за нашите кандидати да имат възможността да изберат най-правилното място за тяхната реализация“

Bulwork е лидер в областта на подбор и оценка на специалисти за IT сектора в България. Компанията е създадена в края на 2000 година, но бързо успява да се наложи като лидер в областта си. Благодарение на нас компании като Хюлет Пакард, Съдърланд Глобал Сървисис, Оптимал Пеймънтс, Инграм Майкро, Ейсик Депо, ЕСДИЕНДИ и други избраха България за своето разрастване в Източна и Централна Европа. Благодарение на нас в сектора на високите технологии и технологични и контактни центрове са създадени над 15 000 работни места.

Потенциални кандидати, на които може да съдействаме са всички, които имат образование, интереси и опит в областта на информационните технологии, кандидати, които владеят на много добро ниво други чужди езици освен английски език.

Булуърк има офиси в София, Пловдив и Ямбол, където над 20 консултанти могат да съдействат за намиране на работа на кандидатите. Освен това, компанията има партньор ситуиран в гр. Берлин, Германия, който може да ви помогне с реализация в Германия.


Снежана Райкинска е един от основателите на компанията  и все още действащ мениджър в нея. Има завършена бакалавърска и магистърска степен по Човешки Ресурси и допълнителни специализации в чужбина. От самото основаване на компанията работи в нея. Говори свободно английски и испански езици, ползва на добро ниво немски и сръбски езици.


При нас се става успешен, когато имаш правилната нагласа и мотивация. Ако искаш да се развиваш в тази сфера, имаш желание и хъс да помогнеш на хората да намерят работата, която търсят, а на компаниите, служителите от които се нуждаят, ще можеш да получиш това удовлетворение от работата, което да осмисли да бъдеш част от нашия екип

Компанията ни е различна с няколко съществени неща. Първо, ние бяхме първите в България, които започнаха да се занимават с това. Най-малкото сме пионерите в тази област и смея да твърдя, сме установили стандартите на работа в голяма степен в тази област. Както споделя и колежката Нина – винаги имаме какво да предложим и съумяваме успешно да напаснем очакванията, интересите и опита на кандидатите, с изискванията и предложението от страна на клиентите ни, така че да имаме дългосрочно и ползотворно партньорство и с двете страни (кандидати и клиенти). Винаги търсим решение за нашите кандидати, така, че да имат възможността да изберат най-правилното място за тяхната реализация.

Светът се развива доста динамично в последните двадесет години. Новите поколения също се променят, но те носят и нов заряд и знания. Средата е много по-конкурентна, същевременно с дигитализирането на света сме изправени пред още по-големи предизвикателства.

Включваме се във форума, защото вярваме, че младите хора, които учат и живеят в Германия, има причина да се върнат в България. Смея да твъдя, че има много повече възможности за реализация в България, както и възможности за по-бързо израстване отколкото в Германия. Конюнктурата е такава в момента, че фокусът и на работодатели и на държавните институции е върху интегрирането на бежанците в Германия, което пък е причина българските специалисти да погледнат към България като шанс за по-успешна кариера.

За нас българите, живели в чужбина са важни, защото те носят различни знания и умения. Образованието в Германия е на много добро ниво, което означава, че като базови знания, те ще бъдат много по-конкурентни от голяма част от своите връстници в България. От друга страна, това са хора, предприели риска да се докажат в чужбина, което е много ценно, защото носят в себе си силен дух на конкурентост и желание и мотивация да успеят.

От опита си с българи, реализирали се в чужбина, може да споделим, че те бързо намират своята реализация на нашия пазар на труда. Определено, смея да кажа, че се интегрират бързо и успешно.

Голям успех за нас е вече 18 години да сме лидер в това, което правим и благодарностите, които получаваме от нашите кандидати. Няма по-голяма награда от това за нас кандидат, на когото сме намерили работа преди години, да се обърне пак към нас с молба за съдействие.

В момента работим по няколко проекта за различни клиенти. Може само да споделим, че и за хора с високи технологични знания и умения, и за такива, повече ориентирани в сферата на работа с клиенти имаме интересни предложения.

Работният ми ден започва доста рано – в 6:15 часа сутринта, защото 70% от времето прекарвам в Германия, което означава един час назад. Денят ми започва с чаша кафе и преглед на пощата, а понякога започва и с кол с клиенти, които са локализирани на различни места от Европа. И как завършва моя работен ден – със семейството ми вечер, а понякога, особено в уикенда, на двора заедно с моите съседи, с бира в ръка.

 

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com