Анита Стоева за Software AG

С наближаването на BG Careers Fair Germany продължаваме да се запознаваме отблизо с изложителите. Днес имаме възможността да научим повече за Software АG от Анита Стоева, мениджър човешки ресурси за компанията.

Software AG създава първата Дигитална Бизнес Платформа, обединяваща продукти за управление на бизнес процеси, интеграция на данни и real-time analytics. Помагаме на клиентите ни да подобрят оперативната си ефикасаност, модернизират системите и оптимизират процесите си. От 10 години в българския офис разработваме ключови продукти, както и консултираме клиенти от различни индустрии. Ела, за да разбереш каква може да е кариерата ти в Software AG @ BG Careers Fair 2016.

softwareag

 

Анита Стоева стартира кариерата си в човешките ресурси преди 17 години.  В последните 6 години заема различни ръководни постове, както в България, така и в чужбина. Стажът й преминава през три мултинационални компании. Най-голямото предизвикателство, което е срещнала в професионалния си път, е работата й в сферата на информационно-комуникационните технологии. През 2008 година печели приза „Мениджър Човешки ресурси на годината“ отличен от списание „Човешки ресурси“.

 

 

Кои са най-важните качества, които трябва за притежава един добър кандидат за работа?

А.С.: Най-важните качества , които ние търсим у кандидатите това са жажда за трупане на нови знания и умения , иновативно и нестардатно мислене, както и силна мотивация за работа.

 

Кое е първото нещо, на което обръщате внимание в една апликация за работа? А.С.: Форматът на CV-то е първото нещо,  което прави впечатление. Също така да бъде написано грамотно и без правописни грешки. Дължината на CV-то е от голямо значение.

 

Как изглежда един работен ден във Вашата фирма? С какво се отличава работната среда?

А.С.: Работният ни ден започва с горещо кафе и „фирмена“ закуска в кухнята на офиса, където колегите имат възможност да споделят и обсъждат всякакви теми – служебни, спортни, политически и тн. Това е така , защото поддържаме близки и приятелски взоимоотношения, независимо ,че броят на служителите расте с бързи темпове.

 

Разкажете ни малко повече за участието си в BG Careers Fair. Какво ви накара да се включите в изложението и какви са очакванията Ви?  

А.С.: Участието ни в BG Careers Fair е продиктувано от желанието ни да се свържем с колкото се може повече студенти , учещи в Германия и да  им дадем достатъчно много информация , така че да ги мотивираме да се върнат и да работят в немска компания, но в България.

 

Какъв съвет бихте дали на участниците в изложението? Как биха могли да се подготвят по-добре?

А.С.: Идвайки на нашия щанд, да НЕ задават въпроса: „А вие какво предлагате?“  

 

Според Вас, кои качества е важно да развиват младите хора, за да бъдат добре подготвени за пазара на труда?

А.С.: Младите хора ,които идват на интервю за работа или стаж в нашата фирма доста се различават от преди няколко години – сега те са много по-уверени, знаят какво искат и как да го постигнат. Това, което ще им помогне в бъдеще е да имат добре развито чувство на отговорност. Ние като работодатели пък трябва да бъдем достатъчно гъвкави, за да можем да откликнем своевременно на тяхната голяма мобилност и желание за бърза промяна.

 

Разкажете ни за проект, по който работите и Ви вдъхновява.

А.С.: Всеки проект в компанията, който е иницииран от самите служители , така че те да покажат своята висока ангажираност към постигането на целите и развитието на компанията, ме вдъхновява.  

 

Не забравяйте да се регистрирате за форума тук и да качите CV-то си, за могат възможностите да намерят вас!

 

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com