Software AG и Диана Попова за тайните на добрия мениджмънт

0c51b471-fc55-4cb6-a879-482570925383-largeSoftware AG създава първата Дигитална Бизнес Платформа, обединяваща продукти за управление на бизнес процеси, интеграция на данни и real-time analytics. Помагаме на клиентите ни да подобрят оперативната си ефикасност, модернизират системите и оптимизират процесите си. От 10 години в българския офис разработваме ключови продукти, както и консултираме клиенти от различни индустрии. Ела, за да разбереш каква може да е кариерата ти в Software AG @ BG Careers Fair 2016.

Untitled

 

 

 

Диана Попова – директор отдел Global Consulting Services София, започва кариерата си преди 14 години като програмист и се специализира в сферата на разработване на софтуер за корпоративни клиенти. Учи и работи в Германия и след това продължава кариерата си в България. След като натрупва опит с различни технологии и като мениджър на екип, тя започва работа като технически консултант в SoftwareAG. Сега тя е мениджър на центъра от консултанти в София и отговаря за развитието на екипа.  

 

Какви предизвикателства и възможности очакват българския бизнес през 2016г.?

Д. П.: Очаква се 2016 да бъде поредната година с растеж в ИТ сектора. Това е един от браншовете в България в които конкуренцията е силна, уменията се ценят високо и винаги има търсене на квалифицирани кадри. В надпреварата за подбора на персонал, фирмите предлагат много придобивки – както социални, така и материални, защото хората градят компаниите и те са най-ценното в един бизнес.

 

Какъв ще бъде главният Ви фокус през 2016 год.? Както на компанията, така и на Вас самия/самата в професионално отношение.

Д. П.: Инвестициите в дигитално управление са изключително ефективни. Целта ни винаги е била както да дадем най-доброто в тази област на настоящите ни клиенти, така и да спечелим нови с нашите продукти. Ние сме водещи в Digital Business Platform и BPМ. Целта ми е да продължа да развивам и увеличавам екипа си и заедно да продължим иновациите и запазим това лидерство.

 

Ако трябва да обобщите изминалата 2015 год. с три думи, кои биха били те?

Д. П.: Промени, развитие, успехи.

 

Кой според Вас е най-добрият мениджърски подход за мотивиране на младите таланти?

Д. П.: Всеки човек носи вселена от особености и желания, и поради това индивидуалният подход е изключително важен. Обсъждаме конкретните предпочитания на всеки и се грижа да осигуря тези възможности за личностно развитие. Радвам се да наблюдавам израстването на колегите и го изживявам заедно с тях.  Много важно за мен е да създам атмосфера на доверие и откритост, където всички могат да споделят знания и да се чувстват комфортно.

 

Според Вашия опит, кои са трите най-важни качества, които един мениджър трябва да притежава?

Д. П.: Да изслушва и разбира хората в екипа си, да мотивира като намери индивидуален подход към всеки, да намира решения за проблемите като защитава хората в екипа си.

 

Каква беше първата ви работа? Каква роля е изиграла тя в кариерния Ви път?

Д. П.: Първата ми работа започнах докато бях студентка във втори курс. Работех в малка логистична фирма. Бях човекът IT отдел – занимавах се с всичко, което беше свързано IT  – от смяна на хардуер до програмиране на приложение за управление на счетоводството. Нямаше кой да ми помага, но точно това ме научи на упоритост и изобретателност. Ако се сблъсквах с някакъв нов проблем –  четях, питах приятели и познати, които имат подобен опит, отделях доста време да се самообучавам, но накрая намирах решение. Това ми е помагало много и в кариерата ми след това.

 

Какъв съвет бихте дали на участниците в BG Careers Fair 2016, които имат желание да градят кариера в България?

Д. П.: Да бъдат отворени за нови предизвикателства, да не спират да учат нови неща и да не се страхуват от промяната.

 

Не забравяйте да се регистрирате за изложението във Франкфурт, където ще можете да се срещнете както със Software AG, така и с други топ БГ работодатели.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com