Станислав Фортунов: „Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си!“Stanislav_Fortunov_BGКакво те накара да избереш професионална реализация в България?
Честно казано чувстото на патриотизъм, което е изградено в мен. Разбира се, както и вярата, че професионална реализация в България може да се осъществи по конкурентен начин, както в западна Европа. България има огромен потенциал. Единственото, от което се нуждаем, са способни и мотивирани кадри, които да го реализират.

Разкажи ни малко повече за длъжността, която заемаш в момента?
Позицията се нарича „Финансов Анализатор“ и обхваща разнородни дейности. Започва с изготвяне на доклади, селекция и преработка на данни от един формат в друг, минава през прогнози, различни изчисления от финансово – счетоводен характер и завършва с дейности от различен тип, за които в края на деня не си особено подготвен. За сметка на това обаче, в началото на следващия си научил още едно нещо. Всичко това води до самоконтрол и дисциплина, която е доста полезна в следването на кариерните приоритети.

С какво ти помогна BG Careers Fair in the UK? Какви бяха очакванията ти от него и бяха ли оправдани?
BG Careers Fair in the UK определено ми помогна да разбера какви са добрите възможности за реализация в родината към настоящия момент. Разбира се, подобна представа би могла да се придобие и само от интернет, но реалният досег до потенциалната бъдеща професия помага да се изложат кариерните особености в  различна светлина и насочва погледа в онзи специфичен ъгъл, който би убягнал, ако само се прочете обявата.

Лично аз очаквах да присъстват и представители от брокерската сфера, както и инвестиционни посредници, тъй като това представлява сериозен интерес за мен. Точно тези мои очаквания не се оправдаха, но пък имаше засилено присъствие на банковия сектор, както и на големи частни компании в лицето на „Ай Би Ем“.

Въпреки че за момента инвестиционното банкиране и стоково – валутните операции не са предмет на моята дейност, определено старт в такава международна компания би ме обогатил и помогнал в бъдещото ми развитие. От тази гледна точка смятам, че кариерното изложение ми беше полезно и извлякох максимално дивиденти от него.

Как се подготви за изложението BG Careers Fair in the UK? Имаше ли представа преди това с кои фирми искаш да говориш и какво ще ги попиташ?
Да си призная, подготовка нямаше, тъй като в университета ми беше края на семестъра и подготовката, в каквато и да била форма, по – скоро беше ориентирана към предстоящите изпити. Но бях погледнал листа с присъстващите фирми и да, бях си направил аранжировка с предпочитаните от мен работодатели и имах избрани фаворити.

Какъв съвет би дал на участниците в BG Careers Fair in the UK тази година?
Съвет не знам до каква степен съм способен да дам, тъй като не смея да твърдя, че притежавам невероятната формула за успеха, както и не смятам, че съм го достигнал все още такъв, какъвто съществува в моите представи. Все пак, нека участниците бъдат уверени и задължително да притежават възможно най – много от най – ценния ресурс на 21 век – информация.

Как опитът в чужбина те подготви за пазара на трда в България?
Опитът в чужбина определено ме обогати. Разшири мирогледа ми и ми помогна да се усъвършенствам. Контактът с хора от целия свят ти помага да разбереш и осъзнаеш други гледни точки, мисли и разсъждения, представя ти света през друга призма.  А и както казах по – горе, прави те една идея по – уверен.

Цитат:
„Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си!“

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com