Мирослав Ненов: „Чувствам се най-добре в България и просто чаках добър повод и възможност да се върна.“

Мирослав Ненов ни разказва за преживяването си на миналогодишното издание на BG Careers Fair UK, позицията, която заема в момента и какво го мотивира в професионален план.


MusalaSoft_LogoРазкажи ни повече за позицията, която заемаш в момента.
В момента карам едногодишен стаж в Мусала Софт, софтуерно инженерство. В проекта, в който участвам в момента, използваме JavaScript framework Sencha Ext JS.

Какво те накара да посетиш кариерния форум?
След трите години прекарани във Великобритания установих, че това не е моето място. Чувствам се най-добре в България и просто чаках добър повод и възможност да се върна. Веднага щом разбрах за изложението, което бе организирано в Единбург, реших да го посетя и си купих автобусен билет. Все пак е само на 2 часа от Абърдийн, където уча.

С какво ти помогна кариерният форум (в професионален план)?
Основното ми желание бе да успея да си намеря стаж и по-късно, надявам се, работа. Стажът в Мусала Софт ми е изключително полезен, защото компанията има редовна програма за стажанти и съответно опит в обучението им. Всеки стажант има личен ментор, който отговаря за неговата ефективност. Работи се по много и различни проекти, в които искам да се включа, за да разширя познанията си.

Как виждаш своето кариерно развитие в България?
След тази година стаж ще мога да се ориентирам по-добре в ИТ сферата тук и се надявам да стана един успешен софтуерен инженер. Факт е, че в България възможностите за успешна реализация и развитие са най-високи именно в сектор информационни технологии. Вярвам, че най-хубавото предстои… : )

Какво те мотивира в професионален план?
Новите познания, новите технологии, новите запознанства. Обичам да трупам знания и да участвам в различните вътрешни инициативи на компанията. Усмихнатите колеги също са голям бонус.

Как би сравнил кариерните възможности, предлагани в Англия, и тези в България?
Специално в ИТ сектора кариерните възможности са приблизително еднакви. Да, във Великобритания заплатите са видимо по-високи, но пък и живота там е много по-скъп. Като се тегли чертата, стандартът на живот на един ИТ специалист тук е много по-висок.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com