Tips+Tricks 05: Цветове, материи, форми – какво да облечеш, когато отиваш на кариерен форум?

Остана само седмица до форума в Лондон. Сега е времето да поговорим за по-забавната част от подготовката – тоалетът. Седмица преди събитието, някои ще носят костюмите на химическо, други ще скролват онлайн офертите за някоя готина рокля (защо да не се възползваме от възможността за извинение и да си вземем нова рокля, понеже наистина ни трябва…).

Но някой от нас просто не знаят какво а облекат.

Тук идва на помощ блога да BG Careers Fair. Днес ще си говорим за най-базовите и лесни трикове в облеклото на кариерни събитие.

black-dress-and-accessories

Цветовете на дъгата

Не смесвай повече от два цвята (3 нюанса). Важно е да се придължаш към семпли цветови комбинации от изпитани цветове. Не е време за експерименти. Избери цветове, които знаеш, че стоят добре с цвета на кожата, очите и косата. Никой не иска да изглежда “овяхнал” на кариерен форум. Това е времвто, когато трябва да изглеждаш свеж, изгладен (важно!) и уверен в кожата си.

 

Комфорт и стил, baby!

Добре е да си професионално облечен, но не бягай от собствения си стил. Важо е да си себе си. Бягайки от стила си, ще се поставиш в неудобно положение. Най-вероятно ще се чувсаш неудобно, а това в комбинация с адреналина ще доведе до по-слабо представяне. Би ли рискувал? Разбира се, важно е да се съобразиш и с компаниите, от които се интересуваш най-много, но все пак запази елемти от собствения си стил, за да се чувстваш себе си, на място и удобно.

 

Дъжд вали, слънце пече, мечка се жени!

Не забравяй, че времето в Обединеното Кралство е често непредскасуемо. Приготви за слънце и дъжд! Освен това, заложи на “слоевете”. Добре е да имаш възможността, ако се притесниш, да съблечеш нещо. Притеснението вдига температурата, а по-висока температура означава по-голям шанс да се изпотиш. Нудобството от това също ще проличи. Избегни го.

 

Забавлявай се!

Каквото и да избереш за деня, обаче, не забравяй за какво си отишъл. BG Careers Fair е място за нови запознаства, обмяна на идеи, бизнес опит и намиране на нови възможности. Твоите знания, талант и личност имат най-голямо значение!

 

Нямаме търпение да те видим следващата събота. Ако все още не си, не забравяй да се регистрираш тук и да качиш CV-то си.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com