Виктор Фачев, директор “Човешки ресурси” в Kaufland България: “Заставаме зад значими каузи, които целят развитие на обществото и повишаването на качеството на живот”

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Към момента компанията лидер в модерната търговия у нас е петият най-голям работодател в страната с над 6400 служители, има 58 хипермаркета и най-големия логистичен център в България. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg

Виктор Фачев е директор „Човешки ресурси“ на Kaufland България. На тази позиция ръководи и развива стратегически ключовите за търговската верига процеси в сферата на човешкия капитал. 

Виктор Фачев има 10-годишен професионален опит в управлението на човешките ресурси в сферата на бързооборотните стоки и фармацевтичната индустрия, както и в конкурентни браншове като IT и аутсорсинг (BPO). Преди да поеме поста в Kaufland България, той е мениджър „Човешки ресурси“ на Sanofi за Югоизточна и Централна Европа. Под негово ръководство компанията печели и наградата HR проект на годината в категория „Малки и средни предприятия“ на Българска асоциация за управление на хора. Преди това е ръководил глобални HR програми в HR хъба на Hewlett-Packard в София и Пало Алто. 

Богатият опит на Фачев включва управление на промяната, сливания и преструктуриране на бизнеса, бизнес консултиране, работа с учебни заведения и развитие на стажантски програми.

Фачев завършва „Международен маркетинг и мениджмънт“ в Lauder Business School – Vienna International College, Австрия и преди да се завърне в България стажува в Continental AG в Хановер.


На първо място, рецептата за успех е поведението спрямо нашите ръководни принципи и ценности – резултати, динамика, коректност. За нас това не са просто думи, а нашият ангажимент към милионите клиенти и служители на компанията. След това, нашите служители трябва да са експерти и да се развиват в сферата им на работа. Трябва да разбират гледната точка на отсрещната страна и да правят връзки между отдели, проекти и хора.

Ценностите ни са уникални за нашата корпоративна култура.

Постигнатите резултати са фундаментът на нашия успех. Той изисква действия, целеустременост, смелост и страст. Това важи както за всеки отделен служител, така и за целия екип.

Динамиката е силата, с която усъвършенстваме вече постигнатите добри резултати и създаваме нещо ново. Тя е основа за готовността и способността за промяна, както и решителното поемане на отговорност. Чрез нея ставаме все по-добри в прилагането на нововъведения.

Коректността се основава на уважението и респекта. Тя е стабилна опора на нашата съвместна работа, базирана на взаимно доверие. Чрез нея постигаме последователно своите цели.

Като най-голямата компанията в един от най-динамичните сектори в страната, а именно ритейла, за нас е много важно към екипите си да привличаме хора като нас – млади, динамични, амбициозни, целеустремени и с желание да градят с нас едно по-добро бъдеще. Ние в Кауфланд България вярваме, че младите и квалифицирани хора трябва да получат добри възможности за старт в кариерата си, насърчаваме и инвестираме в професионалното им развитие и израстване и сме щастливи всеки път, когато сме избирани за предпочитан работодател от тях.

Използваме активно всяка възможност да комуникираме с наши потенциални бъдещи колеги и да ги запознаем с нашите мисия и ценности, защото за нас те са наистина важни, ние вярваме в тях и това лесно може да се усети. Като участник и в предните формати на “Български кариерен форум”, Кауфланд България намира инициативата за изключително полезна както за младите хора, които ще вземат участие във форума в Германия и Англия, така и за бизнеса – една приятелска и неформална нетуъркинг среда, където човек може да научи повече за едни от лидерите на пазара на труда, да обмени виждания и идеи, а защо не да намери и нова кариера.

В „Kaufland България“ сме убедени, че основната съставка на успеха на всяка компания е силният и мотивиран екип. Ние сме лидер именно благодарение на експертния и лоялен екип, с който непрекъснато се развиваме. От самото си начало „Kaufland България“ работи целенасочено за налагане и осигуряване на високи професионални стандарти, съпоставими с международните. Развитието на човешкия капитал е наша основна мисия като работодател. От началото на дейността си в България заставаме и зад значими каузи, които целят развитие на обществото и повишаването на качеството на живот.

Това кореспондира с някои от основните ни ценности – подкрепяме и вдъхновяваме младите хора да преследват целите си у нас, защото България е място с огромен потенциал и партньорски дух. Искаме да привлечем обратно и развием човешкия капитал на България. Мисията на такъв проект работи двупосочно. От една страна, големите компании са отправна точка за кариерата на начинаещи професионалисти, от друга – често младите екипи помагат на компаниите да се променят успешно.

Определено – ние сме атрактивни за българи, които са живели в чужбина, тъй като предоставяме идеалната комбинация от отличието ни като устойчива международна верига и първокласното изпълнение в нашата родина. Имаме много такива служители, включително целия Управителен съвет.

Нашето мото е „Който не става по-добър, престава да бъде добър“. Затова, бидейки най-голямата и успешна търговска верига в страната, означава непрестанно да се развиваме и ежедневно да затвърждаваме своята позиция. Проектите, по които работим в момента са много и разнообразни – от затвърждаване на работодателската ни марка до електронно отчитане на работното време за служители на сумирано работно време, защото за нас, като отговорен работодател, е важно да бъдем коректни и да заплащаме точно всяка минута изработен труд. Други проекти, по които работим към момента, са в сферата на квалификацията и устойчивото развитие на нашите служители и въвеждане на здравословна програма.

Ранобуден съм, обикновено преди 5:00 часа съм вече на крака, което ми дава възможност да прекарам време за себе си, да спортувам, да прегледам целите си за деня или да мисля по стратегически теми на спокойствие.

 

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com