VP Brands International – Мениджърски подход и развитие, развитие, развитие

VPbrands_logoVP Brands International е лидер в производството на качествени вина и високоалкохолни напитки в България. Компанията има дългогодишен опит и нейно притежание са всички водещи марки в сферата у нас. VP Brands International е модерна и динамична компания, която инвестира в своя човешки ресурс, материална база и капацитет, с цел да предложи на своите потребители и партньори възможно най-доброто качество.

Untitled2Ние се срещнахме с Димитър Рупчев, директор Продажби Наливни Суровини в компанията. Той е част от екипа на VP Brands International повече от 8 години. Като директор на Наливни Суровини, Димитър разработва пазарите, в които се пласират продуктите на Essentica – и носи отговорността както за краткосрочните реализации на стоковите обеми, така и за изграждането на дългосрочни партньорски взаимоотношения с клиенти в страната и чужбина. Димитър разработва планове за повишаване на приходите при продажба на наливната продукция на компанията.

Какви предизвикателства и възможности очакват българския бизнес през 2016г.?

Д. Р.: Живеем в динамична среда и всеки ден се изправяме пред много предизвикателства. Ситуацията за българския бизнес е още по-предизвикателна, защото той се стреми по нищо да не отстъпва на темповете на развитие на световните практики. Компанията ни е една българска бизнес организация, която въплъщава в себе си най-доброто от световните мениджърски практики и подходи, постоянно черпи опит и вдъхновение от тях, но същевременно ги прилага така, че да са добре интерпретирани и приети от българските служители. Всяка нова година създаваме безброй възможности, въпросът е да се улови мигът и да се извлече максимално полезното от него. Mисля, че VP Brands International ще продължи да го прави все така успешно.

Какъв ще бъде главният Ви фокус през 2016 год.? Както на компанията, така и на Вас самия в професионално отношение.

Д. Р.: Фокусът е съсредоточен около думата развитие – развитие на екипа ми, развитие на неговите умения и компетенции, развитие и обогатяване на дейностите и отговорностите им, развитие на интраперсоналните подходи, развитие на продажбите, развитие на маркетинга и рекламата, развитие на нови концепции. Изобщо цялостно развитие. Смятам, че това е нещото, към което всеки се стреми и търси; това е доказателството, че е щастлив там където е и с това, което прави. Именно развитието ражда всичко ново и креативно.

Ако трябва да обобщите изминалата 2015 год. с три думи, кои биха били те?

Д. Р.: Устременост, предизвикателства и усмивки.

Кой според Вас е най-добрият мениджърски подход за мотивиране на младите таланти?

Д. Р.: Трябва да успееш да ги запалиш по това, което предстои да правят. Необходимо е отношение към тях – трябва да се почувстват добре приети  от екипа, да се почувстват толкова важни, колкото всички членове в него. Давайте им инициативност, в тях се крият новите и свежи идеи, които могат да се подплатят от знанията и опита на по-дългогодишните служители. Инвестирайте в техните знания и умения, запалете ги и пламъкът на енергията ще гори в отдела ви.

Според Вашия опит, кои са трите най-важни качества, които един мениджър трябва да притежава?

Д. Р.: Да бъде добър и харизматичен комуникатор и мотиватор.Да умее да носи отговорност. Да умее да усеща нуждите и настроенията на поверения му екип.

Каква беше първата ви работа? Каква роля е изиграла тя в кариерния Ви път?

Д. Р.: Първата ми работа беше тук, където се развивам и до момента. Тя ме научи на много – на постоянство, упоритост, внимание към детайла, прецизност и постоянство.

Какъв съвет бихте дали на участниците в BG Careers Fair 2016, които имат желание да градят кариера в България?

Д. Р.: Да завършат успешно и да се върнат в България и да покажат наученото. Чакаме ви!

 

Още за работата във VP Brands International може да прочетете тук, в интервю с HR директора.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com