VP Brands International – За успехите, развитието на човешкия ресурс и още нещо…

VPbrands_logo

VP Brands International е лидер в производството на качествени вина и високоалкохолни напитки в България. Компанията има дългогодишен опит и нейно притежание са всички водещи марки в сферата у нас. VP Brands International е модерна и динамична компания, която инвестира в своя човешки ресурс, материална база и капацитет, с цел да предложи на своите потребители и партньори възможно най-доброто качество.

Untitled

Ние се срещнахме с директор Човешки Ресурси и Администрация, Васил Стоянов, и успяхме да надникнем в причините за успеха на компанията. Той е част от екипа на VP Brands International от май 2015г. Като HR директор казва, че е уверен в успеха на компанията, защото е лидер в изключителен отбор. Мотивира го истинското предизвикателство да създава, развива и вдъхновява за успехи различни екипи. За кратък период екипът му успява да привлече във VP Brands International мениджърски елит от доказани български и чуждестранни експерти.

Ето какво още ни разкри той.

 

Кои са най-важните качества, които трябва за притежава подходящия за Вас кандидат?

В.С.:Едно от предимствата, които имаме при подбора на персонал във VP Brands International е това че разглеждаме профилите на кандидатите както по компетенции, потенциал за индивидуален и екипен принос, така и от психологическа гледна точка: устойчивост, откритост, самочувствие, добронамереност,  предсказуемост на реакции при различни обстоятелства и, не на последно място, човечност.

Кое е първото нещо, на което обръщате внимание в една апликация за работа?

В.С.:Основен индикатор при първо впечатление е формата на CV, подборът на думи, правопис, стил, вид на информацията, която е подбрал да представи като важна за себе си кандидатът.

Как изглежда един работен ден във Вашата фирма? С какво се отличава работната среда?

В.С.:Съществената разлика, отличаваща средата във VP Brands International от останалите компании, е индивидуалната карта на развитие на всеки служител. Освен това, се фокусираме върху предаването и изграждането на компетенции вътре в екипите. Това позволява на всеки да има възможността да бъде номиниран за кариерно и професионално развитие в компанията или да бъде преместен на позиция, която привидно няма общо с настоящата. Подобна конкурентна среда води до високото ниво на крос-функционалност между екипите и позициите на ежедневно ниво. Добър пример за това е нашият изпълнителен директор, г-н Пламен Байков. За последните 17 години той е изгражда като професионалист по всички етажи на компанията. От младши технолог в началото, днес той е на най-ключовата позиция в компанията – Изпълнителен Директор. Подобна приемственост и развитие рядко имат аналог в други компании.

Разкажете ни малко повече за участието си в BG Careers Fair. Какво ви накара да се включите в изложението и какви са очакванията Ви?

В.С.:Стажантската ни програма през 2015 година имаше фантастичен успех. Статистиката е убедителна: 900 кандидати – 24 стажанти – 9 назначени на постоянен договор след финала й. Част от кандидатите ни се бяха запознали с компанията точно на кариерния форум. Тази година се целим още по-високо. Ние сме един от най-търсените работодатели в България, защото вярваме в изключителните продукти, които предлагаме. Уменията и потенциала на всеки нов служител са видими, а ангажираността расте. Резултатите за последната година ни доказват като български производител номер 1 за всички над 300 марки, които произвеждаме.

Какъв съвет бихте дали на участниците в изложението? Как биха могли да се подготвят по-добре?

В.С.:Да вярват в потенциала си!

Според Вас, кои качества е важно да развиват младите хора, за да бъдат добре подготвени за пазара на труда?

В.С.:Постоянството, уменията, професионализмът, успехите се намират в тях самите. Нека търсят бъдещето в себе си, а не в географски дестинации.

Разкажете ни за проект, по който работите и ви вдъхновява.

В.С.:Вдъхновява ме стажантската ни програма и фантастичните резултати, които вече споменах: 900 кандидати – 24 стажанти – 9 назначени на постоянен договор след финала й.

 

Още за работата във VP Brands International може да прочетете тук, в интервю с един от мениджърите в компанията.

 

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com