Интервю с Виолина Петрова – специалист Човешки Ресурси в Walltopia

SenderOne_CA_USA-4Walltopia е световен лидер в производството на изкуствени стени за катерене и пример за българска компания, която не следва, а създава тенденциите в своя сектор. Основана в България през 1998 г., към днешна дата компанията е изградила над 230 000 кв.м. стени за катерене в 50 страни на 6 континента.

Виолина Петрова се присъединява към екипа на Walltopia като специалист Човешки Ресурси през есента на 2014г. Виолина е бакалавър Психология от Royal Holloway, University of London и сертифициран НЛП практик. Връща се в България, за да бъде част от промяната и да докаже, че  успехът се случва благодарение на собствени усилия и целеустременост, а не на георгафско местоположение.

Какъв е идеалният за Вас кандидат за работа?
Мечтател с много хъс и енергия да сбъдва целите си. Човек с ясна визия за това какво знае и умее и какво още иска да научи. Човек, който е поел отговорността за съдбата си в свои ръце.

Кое е първото нещо, на което обръщате внимание в една апликация за работа?
Обръщаме голямо внимание на детайлите – формат на изпратената автобиография, оформяне на текста, правописни грешки и пр. Гледаме на автобиографията като визитна картичка. Когато ни привлече вниманието, продължаваме напред- образование, релевантен трудов стаж, умения, хобита. Кандидати, завършили математически гимназии веднага получават бонус точки.
Много държим и на мотивационното писмо, защото то показва дали кандидатът иска да се присъедини точно към нашия екип или търси каква да е работа. Между другото, горди сме, че това ни желание все по-често се материализира в страхотни писма, които ни носят уверенеост, че вървим в правилната посока като работодател.

Как изглежда един работен ден в Walltopia? С какво се отличава работната среда в Walltopia?
Много динамичен и често различен от предходния. При нас няма застой и рутина- всеки ден се хвърляме в нови предизвикателства и търсим начини за тяхното бързо и ефективно разрешаване.

Разкажете ни малко повече за участието си в BG Careers Fair. Какво ви накара да се включите в изложението и какви са очакванията Ви?
Като възпитаник на западната школа, смея да твърдя, че съм наясно от първо лице с ползите на следване в чужбина. И тук нямам предвид единствено по-добрата, в смисъла на по-съвременна, образователна система или самата среда в университетите. За мен най-големите ползи са, че от сравнително ранна възраст, се научаваш да се трудиш и да носиш отговорност. А в Walltopia тези две качества се ценят много високо.
От друга страна, ние сме изцяло ескпортно ориентирана компания и имаме нужда от хора с високи езикови познания, които лесно се адаптират в чужда култура и умеят бързо да намират общ език с хора от различни националности.

Какъв съвет бихте дали на участниците в изложението? Как биха могли да се подготвят по-добре?
Да бъдат целенасочени. Да проучат добре компаниите от които се интерусават, за да не оставят впечатление за повърхностност. Много по-лесно ни е да си изберем човек, който вече е избрал нас и знае защо.

Според Вас, кои качества е важно да развиват младите хора, за да бъдат добре подготвени за пазара на труда?
Моите наблюдения са, че все повече се търсят личности, които притежават определен набор от качества – отговорност, проактивност, смелост, енергичност, и чак след това идва дипломата. Със сигурност бих им препоръчала да подхождат внимателно и отговорно към студентските си години, за да не им се налага в бъдеще да наваксват пропуснатото.

С какво е привлекателна България? Какви са особеностите на нашия бизнес климат?
България е чудесно място за бизнес от всяка гледна точка- географско разположение, данъчна система, хора. Има много индустрии, които все още не са развити, което също отваря врати за създаването на нови бизнеси. Walltopia е добър пример как компания, създадена тук, може да стигне до номер 1 на американския и канадския пазар. Важно е колко усилия полагаш и дали са в правилната посока.

Какви са уникалните предизвикателства в сектора, в който работите? Какви са очакванията Ви за бъдещото му развитие?
Имаме късмета да се развиваме в индустрия, която сега е в най-бурния си период на растеж. За мен лично отчитам като голямо предимство и усещането да си част от индустрия, която изпраща послание за активен начин на живот, повече спорт и адреналин в ежедневието ни.

Разкажете ни за проект, по който работите и ви вдъхновява.
Collider Activity Center. Това е сградата, с която Walltopia ще остави своя следа в София. Желанието ни е това да се превърне в място на активните хора в столицата, място, където се раждат идеи и иновации.

Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com