За нас

Какво е BG Careers Fair?

BG Careers Fair е единствената по рода си кариерна платформа създадена от и за български студенти и млади професионалисти с опит и образование в чужбина. Тя цели подобряване на контакта на диаспорите ни в чужбина с бизнеса в България и промотиране на страната като алтернатива за качествена кариерна реализация.

Нашите кариерни събития в чужбина са отлична възможност да преоткриеш професионалните възможности на родна почва, да се запознаеш с най-добрите български работодатели и да научиш повече за българския бизнес, работната атмосфера и динамиката в българския офис. Участващите компании пък могат да се запознаят с будни български студенти и професионалисти зад граница, да разменят свежи идеи, да добавят иновативни, вдъхновени млади лица към екипа си.

Освен наживо, компаниите могат да открият търсения талант и чрез нашата новата онлайн платформа. Тя предоставя на компаниите целогодишен контакт със стотици потребители от 80+ града и 100+ университета по света.

История на събитието

Форумът се организира от сдружение „Български Кариерен Форум”, зад което стои сплотен и мотивиран екип български студнети и млади профеисоналисти, пръснати из Европа, но обединени от една идея – че разстоянието не е пречка пред желанието да вършиш нещо значимо за Родината. Представители на организацията в момента могат да бъдат открити в България, Великобритания, Германия, Финландия.

През 2013г. се ражда идеята и се провежда първото изложение в Лондон. Макар и със скромни мащаби, форумът се радва на успех, което мотивира организаторите да развият идеята. Целта е BG Careers Fair да се превърне в годишно събитие, което да изгради стабилна и дългосрочна комуникация между родния бизнес и българските общества в чужбина.

През 2014 г. се провежда второто издание на форума. Екипът се разраства, а с него и локациите. Събитието е организирано в Лондон и Единбург. Резултатите от форума са красноречиви. Отдадеността и отговорността на екипа продължават да растат, което води до още по-мащабен проект.

През 2015 г. събитието се проведе за трета поредна година и излезе извън границите на Великобритания. Този път двете локации бяха Лондон и Франкфурт. Събитието за пореден път привлече най-добрите родни работодатели и многобройни студенти и млади професионалисти.

През 2016г. кариерното изложение се състоя отново в Лондон и Франкфурт. Отново посрещнахме много изложители и посетители. От януари 2016 вече имаме и уебсайт, на който компаниите могат да публикуват обяви за работа, а посетителите – своите CV-та и да кандидатстват с тях.

 

 

През 2017г. кариерното изложение в Лондон празнува своя пети рожден ден. Отново посрещнахме много изложители и посетители, а Евгения Пеева – Изпълнителен директор на „Заедно в час“ разказа за пътя си към успеха като част от програмата на деня. Във Франкфурт посетителите също се радваха на голямо разнообразие от компании и сектори, както и на итнересна програма.

През 2018г. кариерното изложение в Лондон за пореден път е овенчано с успехи, като над 160 души го посетиха и имаха възможността да се срещнат с топ работодатели от България.

Тази година посетихме Берлин, където представители на 34 компании посрещнаха студенти и млади професионалисти от немската столица.

През 2019г. обединяваме усилия с Министерство на труда и социалната политика. Заедно организираме кариерни изложения в Лондон, Великобритания, Кьолн и Мюнхен в Германия и в Нидерландия.

Държавата и неправитлствения сектор поемат по общ път, за да достигнем до повече българи зад граница и да им представим възможностите за кариерно развитие в България. 

Stay tuned!

Нашият екип

Ангел

Председател

Калоян

Координатор „Корпоративни комуникации“

Теодора

Координатор „Корпоративни комуникации“

kristina_gosheva

Координатор „Маркетинг и връзки с обществеността“


Гаврил

Координатор „Маркетинг и връзки с обществеността“

Стефания

Координатор „Операции – Великобритания“

yavor_gochev

Член на Съветническия борд

Елена

Координатор „Операции – Германия“


Запиши се за нашия newsletter

* indicates required

Намерете ни

UK DE

Пишете ни

info@bgcareersfair.com
partners@bgcareersfair.com